Δυτική Ελλάδα: Ποντάρουν στον οδικό τουρισμό – Αύξηση των καταλυμάτων στη βραχυχρόνια μίσθωση

25.05.2021 / 21:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 14

Βάρος στον οδικό τουρισμό και στην ελληνική αγορά έχουν ρίξει για το φετινό καλοκαίρι οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Βλέποντας ότι οι προσδοκίες από τον εξωτερικό τουρισμό και τους ξένους τουρίστες και φέτος εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορεί να είναι μεγάλες, αρκετοί ποντάρουν πλέον στον οδικό τουρισμό ευελπιστώντας ότι θα καλύψουν από εκεί ένα μέρος των ζημιών.

Ο οδικός τουρισμός στηρίζεται στην εγχώρια αγορά και στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων, κυρίως στην Σερβία, στην Κροατία και γενικότερα των πρώην χωρών της Γιουγκοσλαβίας.

Χαρακτηριστικό της νέας τάσης αυτής που διαμορφώνεται είναι η αύξηση των καταλυμάτων που εισέρχονται στις πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η αύξηση αυτή, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά ξεπερνάει το 70% και η περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα ήδη αρκετά από τα καταλύματα που υπάρχουν σε περιοχές όπως της Αιγιαλείας , της Ηλείας, της Δυτικής Αχαϊας, αλλά και της Ναυπακτίας, είναι κλεισμένα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα