Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τη Νομαρχιακή – Περίπου το 1/5 των υποψηφίων είναι νέα μέλη του κόμματος

19.03.2021 / 21:33
συριζα

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Κογκόλης

Εκλογές για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής και συντονιστικού οργάνου θα πραγματοποιήσει το προσεχές τριήμερο, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Οι 331 αντιπρόσωποι των οργανώσεών του θα εκλέξουν τη 41 μελή νομαρχιακή από την οποία θα προκύψει το 11μελές συντονιστικό όργανο, με επικεφαλής και αναπληρωτή. Τα υπόλοιπα 9 μέλη θα αναλάβουν τομείς αρμοδιοτήτων.

Σαφώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο δεύτερος πόλος εξουσίας και εν δυνάμει κυβερνών κόμμα, το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις είναι ευρύ, όπως και οι υποψηφιότητες.

Πολλές κάλπες για αποστάσεις

Δεδομένων των συνθηκών με τον κορωνοϊό, θα στηθούν 7 κάλπες στην Αχαΐα, τρεις στην Πάτρα και τέσσερις στους Δήμους, που σε συνδυασμό με την τριήμερη διαδικασία, κάνουν πιο ασφαλές το όλο εκλογικό περιβάλλον.

Γυναίκες και νέοι υποψήφιοι

Όπως πληροφορείται ο «Νεολόγος», περίπου το ένα πέμπτο των υποψηφίων είναι νέα μέλη του κόμματος, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των γυναικών.

Μεταξύ άλλων υποψηφιότητα έχουν θέσει οι πρώην βουλευτές, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, ο απερχόμενος συντονιστής της Ν.Ε. Μιχάλης Σιδηρόπουλος, η απερχόμενη αναπληρώτρια της Νομαρχιακής Μαρία Αντύπα, ο υποψήφιος βουλευτής Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κόντης,  ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, η υποψήφια βουλευτής Αγγελική Τσονάκα, ο Νίκος Κανελλάκης, η Λέττα Ζάγκλα, ο Κώστας Κακαβάς από τα Καλάβρυτα, η Πόπη Αλιβιζάτου. Επίσης, υποψήφιοι είναι και οι δημοσιογράφοι Θάνος Χριστακόπουλος και Βίκυ Δρακούλη.

Ισχυροποίηση της βάσης

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την επιχείρηση αντιστοίχησης της βάσης του με τα εκλογικά ποσοστά του, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, με τον κορωνοϊό να δυσκολεύει το συνολικό έργο, αλλά το αποτέλεσμα –δεδομένων των συνθηκών- να κρίνεται ικανοποιητικό στην Αχαΐα.

Ήδη, οι νομαρχιακές επιτροπές ανά τη χώρα έχουν ξεκινήσει συνδιασκέψεις, όπως προσφάτως έγινε και στην Αχαΐα, στις οποίες συμμετέχει πλήθος φορέων, εκτός από τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος.

Αυτοδιοίκηση και διεισδυτικότητα στην κοινωνία

Σε σχέση με την αυτοδιοίκηση, όπως έχει γράψει ο «Νεολόγος», στόχος του κόμματος είναι να έχει υποψηφίους παντού και μάλιστα με ευρεία δυναμική, τόσο σε δήμους, όσο και στις Περιφέρειες. Τα στελέχη του κόμματος έχουν εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος και τις παλινωδίες μέχρι τη στήριξη συγκεκριμένων επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους και πλέον επιθυμούν πιο γρήγορες διαδικασίες.

Έτσι, ο υποψήφιος που θα στηρίξει το κόμμα, θα έχει χρόνο για την οργάνωση του ψηφοδελτίου και για την επικοινωνία του προγράμματός του συνδυασμού στους πολίτες. Αναμφιβόλως, είναι ένα στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να είναι ουσιαστικά μεγάλο κόμμα, να έχει βαθιές ρίζες στην αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα. Οι δήμοι και Περιφέρειες θα είναι μια καλή ευκαιρία ουσιαστικής ενδυνάμωσης του κόμματος κι ένα καλό τεστ αντοχής και διεισδυτικότητας στην κοινωνία.

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα