Σαρηγιάννης: Έρχεται κορύφωση του κύματος του κορονοϊού στην Αχαΐα

25.02.2021 / 8:03
Patra; Achaia; Πάτρα; Αχαΐα; κοροναϊός; κορονοϊός; κορωναϊός; κορωνοϊός; COVID-19; protection; mask; μάσκα; προστασία; μέτρα; 2020; πανδημία; pandemic; daily life; street; δρόμος; καθημερινότητα; elderly; pensioner; ηλικιωμένος; τρίτη ηλικία;

Ο καθηγητής βλέπει την κορύφωση του συγκεκριμένου κύματος να έρχεται στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας το διήμερο 26 με 28 Φεβρουαρίου, έχοντας δείκτη Rt 1,1.

Οπότε είναι αρκετά πιθανό αυτές τις μέρες να έχουμε ακόμα περισσότερα κρούσματα και οι μολύνσεις να διπλασιαστούν. Κατά συνέπεια η περιοχή δεν αναμένεται να μπει σε μία περίοδο κάμψης του ιού, τουλάχιστον πριν από τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του κ. Σαρηγιάννη η κορύφωση του κύματος αυτού που για την Αχαΐα έχει ξεκινήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, σχετίζεται και με την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα στην Λακωνία, ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς η αποκλιμάκωση η οποία θα οδηγήσει σε μια σταθεροποίηση τον ερχόμενο μήνα.

Αντίθετα, έντονη ανοδική πορεία καταγράφεται στην Αρκαδία, όπου το Rt έχει φτάσει στο 2, είναι δηλαδή διπλάσιο από το ζητούμενο ώστε να μην υπάρχει αναπαραγωγή της πανδημίας.

Καταλήγοντας ο καθηγητής επισημαίνει ότι χρειάζεται να συνεχιστεί ο υψηλός αριθμός τεστ προκειμένου να εντοπίζονται καλύτερα τα σημεία όπου επικρατεί ο ιός , δίνοντας παράλληλα και τη χωροταξική κατανομή τους, ιδίως των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή είναι απαραίτητος ο έλεγχος των μεταλλαγμένων στελεχών, προκειμένου να αποτυπώνεται σωστά η επιδημιολογική εικόνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα