Ακινόσογλου για τις εικόνες συνωστισμού σε Νότιο Πάρκο και Μαρίνα: Είναι ανεξέλεγκτος, χωρίς μέτρα προστασίας – Είναι εστία διασποράς

25.02.2021 / 7:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3624096

«Ένα 10% γνωρίζουμε ότι είναι βαρέως πάσχοντες και για αυτό τον λόγο αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα, διπλασιάζοντας την χωρητικότητά μας. Αυτή την στιγμή το 30% είναι διασωληνωμένο και το 70% είναι σε κατάσταση προδιασωληνώσης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο» σημείωσε η παθολόγος- λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Καρολίνα Ακινόσογλου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας».

Πλέον φαίνεται ότι είναι μεγάλη η διασπορά στην οικογένεια, «βλέπουμε συνεχώς τον ένα συγγενή μετά τον άλλον να προσέρχεται και να χρειάζεται νοσηλεία, ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται άτομα, ακόμα και από την ίδια οικογένεια» δήλωσε η κ. Ακινόσογλου.

«Όταν υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα πιο δύσκολα μπορείς να την περιορίσεις, ειδικά όταν η διασπορά είναι μέσα στην ίδια την οικογένεια» επισημαίνει η λοιμωξιολόγος, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρούνται, κυρίως τα σαββατοκύριακα σε Νότιο Πάρκο και Μαρίνα Πάτρας, «ναι μεν η πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί, έχει περιορίσει τις δραστηριότητές της και βγαίνει έξω με προσοχή, υπάρχει όμως και μια μερίδα του πληθυσμού, που γίνεται ένας ανεξέλεγκτος συνωστισμός, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες υγιεινής και χωρίς χρήση μάσκας. Αυτό καταλαβαίνετε είναι εστία διασποράς. Και σε μια επιδημία να μείνουν μικρές εστίες διασποράς, μεταδοτικότητας, μη συμμόρφωσης, αναγκαστικά συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο πληθυσμό»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα