Ποινή φυλάκισης σε εργοδότες που ζητούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από εργαζόμενους

19.12.2020 / 17:29
3536985

Την ποινική δίωξη, ακόμα και την φυλάκιση των εργοδοτών που εκβιαστικά ζητούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους, προβλέπει νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο περιμένει τους εργοδότες που θα προβούν σε παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων που απασχολούν προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ποινές θα επιβάλλονται σε βάρος των εργοδοτών οι οποίοι θα αξιώνουν παράνομα και καταχρηστικά από εργαζόμενό τους να τους καταβάλει μέρος ή το σύνολο του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Ο εργοδότης θα διώκεται κατ’ έγκληση με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και θα τιμωρείται με χρηματική ποινή οριζόμενη σε τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων (ημερήσιων μονάδων) δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δέκα τεσσάρων (14) ευρώ. με αυτή την έννοια, η ποινή θα μπορεί να φτάσει στα 5000 ευρώ.
Τη Δευτέρα, υπενθυμίζεται πως τελειώνει η προθεσμία για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες.

Μάλιστα, όσοι δεν το κάνουν θα διώκονται ποινικά και θα ακολουθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε, εν τω μεταξύ, πως όταν λήξει η πανδημία θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μη επιστροφής των κρατικών δανείων.

«Δεν ζητάμε ακόμη χρήματα από τις πρώτες επιστρεπτέες για να το συζητάμε. Όταν λήξει η πανδημία και έχουμε τον τελικό λογαριασμό και ξέρουμε τι ζημία έχει προκληθεί στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις, λογικοί άνθρωποι είμαστε, θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα βρούμε και τα μέτρα που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός μας για να τα πληρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα