Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Το Πολυτεχνείο οδηγός και για το σήμερα

16.11.2020 / 12:03
syriza_neolaia_axaias

Η ανακκοίνωση αναφέρει:

Στις 17 Νοέμβρη του 1973, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας, έγινε το καθοριστικό βήμα για την ανατροπή της Χούντας των συνταγματαρχών. Εκείνες τις ημέρες του Νοέμβρη, ο ελληνικός λαός, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να πρωτοστατούν, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην καταπίεση και την αμφισβήτηση της δημοκρατίας. Η αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς εμπνέει τους αγώνες του σήμερα και μας υπενθυμίζει, ότι η νέα γενιά οφείλει, να οργανώνεται, να παλεύει, να διεκδικεί και να κερδίζει. Σαράντα επτά χρόνια αργότερα το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

Ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία νεοφιλελεύθερη και συντηρητική κυβέρνηση, αποφασισμένη να ξηλώσει κάθε δημοκρατικό κεκτημένο. Η δημόσια υγεία δεν έχει ενισχυθεί ενώ η επιθετικότητα της πανδημίας κλιμακώνεται. Μισθοί και εργατικά δικαιώματα συρρικνώνονται. Η Δημόσια και δωρεάν παιδεία υποβαθμίζεται συστηματικά ενώ γίνεται συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης του φοιτητικού κινήματος. Η δημοκρατία δέχεται ανελέητη επίθεση με χουντικής κοπής νομοσχέδια όπως η κατάργηση του ασύλου, η απαγόρευση των διαδηλώσεων και συναθροίσεων αλλά και με τις πρόσφατες εξαγγελίες για πανεπιστημιακή αστυνομία και κάμερες. Η βία των δυνάμεων καταστολής κλιμακώνεται. Τα δώρα της κυβέρνησης στα ΜΜΕ καταργούν την πολυφωνία.

Απέναντι στην λογική της ΝΔ διεκδικούμε ισχυρό σύστημα υγείας και πραγματική προστασία των εργαζομένων και των ανέργων.

Απέναντι σε ένα κλειστό, προσβάσιμο από ελάχιστους πανεπιστήμιο που λειτουργεί προς όφελος της αγοράς απαντάμε με αγώνα για ένα ανοικτό δημόσιο ποιοτικό πανεπιστήμιο, που σέβεται τον ρόλο του στην κοινωνία και λειτουργεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Απέναντι στο δόγμα «τάξης και ασφάλειας» απαντάμε με πανεπιστήμια ζωντανούς  κοινωνικούς χώρους, χώρους εκδηλώσεων, συζητήσεων και διεκδικήσεων για όλο τον ελληνικό λαό.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να γίνουν κομμάτι αυτού του αγώνα, για να διεκδικήσουμε όλοι/ες μαζί μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα