25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα η Πάτρα – Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων

25.03.2023 / 8:37
277217037_504311074478955_2970744501544657904_n-ink-1024x1024

Κορυφώνονται σήµερα µε την επίσηµη ∆οξολογία στη Μητρόπολη Πατρών στις 11.40 το πρωί και την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τµηµάτων επί της Αγ. Ανδρέου στις 12 το µεσηµέρι οι επετειακές εκδηλώσεις και στην Πάτρα για την 25η Μαρτίου. Στις επετειακές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ στα Καλάβρυτα θα βρεθεί ο Γενικός Γραµµατέας ∆ηµοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρµάκης, θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αγρίνιο, ενώ ο Αντιπεριφερει- άρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαµπος Μπονάνος θα βρίσκεται στην Πάτρα. Ο ∆ήµαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σήµερα θα παραστεί στην ∆οξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και στην συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Το πρόγραμμα

•7 π.µ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρµονική του ∆ήµου Πατρέων.

•8 π.µ. Έπαρση σηµαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

•9 π.µ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα Θυσίας Πατρών – Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Γεωργίου, τερµατισµός στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων (11.45 π.µ. Απονοµή επάθλων).

•11.40 π.µ. ∆οξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. (Απόδοση τιµών από τµήµατα Ενόπλων µε τη συµµετοχή της ∆ηµοτικής Μουσικής.

•12 µ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τµηµάτων Σωµάτων Ασφαλείας µε τη συµµετοχή και τροχοφόρων τµηµάτων, µπροστά από τους επισήµους και το λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου και τερµατισµό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.

• 6.42 µ.µ. Υποστολή σηµαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιµές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισµένα Τµήµα Στρατού µετά της Μουσικής του ∆ήµου.

Οι εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα

Οι τιµητικές εκδηλώσεις του ∆ήµου Καλαβρύτων για την 202η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης (21 Μαρτίου 1821) και την Ορκωµοσία των Αγωνιστών (25η Μαρτίου 1821) ολο- κληρώνονται στο χώρο της Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας. Νωρίς το πρωί θα πραγµατοποιηθεί Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλα- βρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύµου. Θα ακολουθήσει το Τρισάγιο και η Κατάθεση στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών του 1821 και νωρίς το µεσηµέρι η ∆οξολογία στον προαύλιο χώρο της Μονής. Η επετειακή οµιλία θα γίνει από τον Οµότιµο Καθηγητή και Προκοσµήτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Απόστολο Νικολαΐδη.

Ακολουθεί στις 12 το µεσηµέρι η ετήσια εντυπωσιακή Αναπαράσταση της ορκωµοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Θεατρικό Όµιλο Καλαβρύτων «ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα