Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια θανάτου του για το νεαρό αλιεργάτη

01.09.2020 / 9:15
ekav-768x576

Με αφορμή το περιστατικό του 34χρονου αλιεργάτη από την Αίγυπτο που έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο 29/8/2020, όταν κατά την διάρκεια αλιείας παρασύρθηκε από το αλιευτικό εργαλείο των διχτυών και έπεσε στη θάλασσα από το αλιευτικό σκάφος «Παναγία» που επέβαινε, υπήρξε ανακοίνωση από το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας που αναφέρει πως «άλλος ένας νεκρός συνάδελφός μας μετανάστης αλιεργάτης από την Αίγυπτο, προστέθηκε στη λίστα των νεκρών της τάξης μας. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες άλλες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων που οφείλονται κυρίως στην απουσία μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων και της υπερεντατικοποίησης της εργασίας από την εργοδοσία.

Καλούμε τη Λιμενική αρχή Πατρών να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια του θανάτου και να καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα.

Παράλληλα χρειάζεται τώρα να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι μηχανισμοί για την διενέργεια ελέγχων στα αλιευτικά σκάφη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και  ασφάλειας στα πληρώματα των σκαφών.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου».

Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα