Πώς ο Ιάσονας Φωτήλας άλλαξε τροπάρι: Από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γκέι στην… αγκαλιά της Εκκλησίας!

01.08.2020 / 9:18
Fotilas thema

Εκεί που ως βουλευτής με το Ποτάμι ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γκέι, τώρα με τη ΝΔ… προσκυνάει την Εκκλησία! Ο Ιάσονας Φωτήλας άλλαξε τροπάρι….Πρέπει να έχεις την ευλυγισία της Νάντια Κομανέτσι για να μπορείς με μεγάλη ευκολία και άνεση να μεταπηδάς, από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γκέι, στον εκκλησιαστικό χώρο.
Ο Ιάσονας Φωτήλας, αν και φαίνεται ότι πήρε κάποια κιλά την περίοδο της καραντίνας, επιδιώκει σε πολιτικό επίπεδο να μιμηθεί την θρυλική ολυμπιονίκη της Γυμναστικής. Και γιατί το επισημαίνουμε αυτό; Μα διότι δεν πάει δα και πάρα πολύς καιρός, που ο ίδιος, ως βουλευτής του Ποταμιού (από το οποίο φρόντισε «να τον φύγουν» πριν αυτό στερέψει), εγκαλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αντιμετώπισε… θαρραλέα την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Συγκεκριμένα, μιλώντας τότε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για το νομοσχέδιο που έφερε τον τίτλο «Σύμφωνο Συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις», ανέφερε επί λέξει: «Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να αποκαταστήσει μια αδικία προς μια συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας. Ένα νομοσχέδιο που εμείς στο Ποτάμι το περιμέναμε και το απαιτούσαμε από την κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστερά. Όμως, η αλήθεια είναι ότι για άλλη μια φορά μάς απογοητεύσατε. Αυτό που φέρνετε είναι ένα πολυνομοσχέδιο που αγγίζει πολλά φλέγοντα και αμφισβητούμενα θέματα, και παρεμπιπτόντως αγγίζει και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, και μάλιστα με έναν τρόπο άτολμο και ημιτελή. Και ειλικρινά είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατό ένα πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που επιτέλους η χώρα μας ευθυγραμμίζεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου, να έρχεται σαν παρακολούθημα ή σαν λαγός του πολυνομοσχεδίου που στόχο έχει να περάσει από την πίσω πόρτα με φωτογραφικές διατάξεις. Δεν περίμενα ποτέ από μια κυβέρνηση της Αριστεράς να παραβιάζει έτσι απροκάλυπτα ανοιχτές πόρτες».
Ως βουλευτής πλέον της Νέας Δημοκρατίας, και καθώς η παραδοσιακή βάση του κυβερνώντος κόμματος είναι φίλα προσκείμενη στην Εκκλησία, για λόγους ευνόητους που άπτονται και της επαφής που πρέπει να έχει μαζί της, ο Ιάσονας Φωτήλας υποχρεώθηκε να αλλάξει τροπάρι. Βλέπεις, καθώς είναι άλλο πια το εκλογικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, διαφορετικό (πρέπει να) είναι και το αφήγημα του.

«Έδειξε περίσσευμα αλληλεγγύης
κατά την περίοδο του εγκλεισμού»

Έτσι, εκεί που ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γκέι και έβρισκε «άτολμο» το νομοθέτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, τώρα αρχίζει να… προσκυνάει την Εκκλησία, κάνοντας της σταδιακά ένα εμφανές άνοιγμα. Ενδεικτική αυτής της μεταβολής του, είναι και η δήλωση που έκανε γιατη στάση της Εκκλησίας κατά την περίοδο της καραντίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία της Ελλάδας επέδειξε κι αυτή μέγιστη ευθύνη ακολουθώντας κατά γράμμα τις υποδείξεις των επιστημόνων γιατί αντιλήφθηκε τον κίνδυνο για την δημόσια Υγεία. Επιπλέον, με τη δική της κοινωφελή δράση έδειξε περίσσευμα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας κατά την περίοδο του εγκλεισμού και ειδικά για τους ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες. Συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει η πατρίδα μας υπόδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης διεθνώς».
Προφανώς, ο βουλευτής ξεχνά ή δεν θέλει να έχει υπόψη του ότι με την επί της ουσίας ταύτιση του με τους ομοφυλόφιλους (διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται) έβαλε για τα καλά τον εαυτό του απέναντι από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, που ακούει για γκέι και βγάζει… «σπυριά».
Επομένως, ακόμη κι αν τον δούμε να μιμείται τον Νίκο Νικολόπουλο(του οποίου, ήδη, έχει ξεπατικώσει, ως βουλευτής πολιτικές πρακτικές) και στο… ψάλσιμο, το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να πείσει για την ομολογουμένως (επιχειρούμενη) «οβιδιακή» μεταμόρφωση του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα