Αιγιάλεια: Τον μπελά τους έχουν βρει οι περιπτεριούχοι με Δήμο και ΕΛ.ΑΣ.

11.09.2020 / 19:03
γκο-45-4

Λύση στη νομιμότητα της λειτουργίας τους περίμεναν, εδώ και μήνες από τον Δήμο, οι ενοικιαστές περιπτέρων του Αιγίου, αλλά οι εξελίξεις τους αιφνιδίασαν δυσάρεστα, αφού αντί για βήματα προόδου στη διευθέτηση κανονιστικής πράξης, οι μικρές τους επιχειρήσεις όχι μόνο μένουν στάσιμες, αλλά πάνε πίσω!

Τα «χτυπήματα» των Αρχών, ήρθαν απανωτά, με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία επικράτησε μια σχετική ηρεμία. Το πρώτο, προήλθε από την τοπική Αστυνομία, η οποία έστειλε ειδοποιητήρια σε περιπεριούχους, καλώντας τους να δώσουν εξηγήσεις για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, πέραν των επιτρεπτών τετραγωνικών μέτρων.

Η κίνηση της ΕΛΑΣ ακουμπά σε ανώνυμες και λιγοστές επώνυμες καταγγελίες πολιτών, που ενοχλούνται από τον όγκο που κάποια περίπτερα έχουν, σε πλατείες ή πεζοδρόμια, ενώ όπως είπαν σε εγκαλούμενους επαγγελματίες οι αστυνομικοί, οι καταγγελίες αυτές έχουν ξεπεράσει τα όρια της Εισαγγελίας Αιγίου και έχουν υποβληθεί (άγνωστο πώς και γιατί) ακόμα και στην αντίστοιχη των Πατρών.

Τα περίπτερα, οι μισθωτές των οποίων θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, βρίσκονται σε: πλατεία Αγ. Λαύρας, Ψηλαλώνια, Αγιο Αθανάσιο, παραλία κ.ά.

Το δεύτερο «χτύπημα» έφτασε από τον Δήμο Αιγιάλειας και την αρμόδια υπηρεσία του, αποστέλλοντας οικονομικά πρόστιμα σε περιπτεριούχους, για διαπιστωμένες παραβάσεις, στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, κατά το έτος 2019. Τα χρήματα, ναι μεν δεν είναι πολλά, αφού ξεκινούν από 40 ευρώ ανά παράνομο τ.μ και φτάνει τα 100 ευρώ/τ.μ, ωστόσο οι επαγγελματίες θα κινηθούν νομικά για να μην καταβληθούν, καθότι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο λειτουργίας κι αυτό με ευθύνη του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Περιπτεριούχων Αιγιάλειας Γιώργος Τσινάκης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Π», είπε ότι ο νομικός σύμβουλος του δήμου τους έχει πει πως δεν υπάρχει τελική οριοθέτηση κατά μήκος και πλάτος, οπότε δεν μπορεί να τους επιβάλλονται κυρώσεις, γι’ αυτό και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει συνάντηση με τον δήμαρχο Δ.Καλογερόπουλο, προκειμένου να δει τις πολιτικές του προθέσεις «Δυστυχώς η απραξία του Δήμου, για νομιμοποίηση όλων των περιπτέρων, διαιωνίζεται» δηλώνει.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα