Υπόθεση Πάτρας: Με κλάματα κατέθεσε η αδελφή της κατηγορούμενης -Αντιφάσεις εντόπισε η εισαγγελέας

19.04.2024 / 17:53
pispirigkou-dikastirio.jpg

Με κλάματα και μηνύσεις ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της 35χρονης που δικάζεται για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η μάρτυρας κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στο δικαστήριο και περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρή η μόλις έξι μηνών Ίριδα στο βρεφικό κρεβατάκι. Η εισαγγελέας εντόπισε «πλείστες αντιφάσεις» στις απαντήσεις της με τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη να προειδοποιεί ότι θα υποβληθεί μήνυση για ψευδή κατάθεση.

Η μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της επέδειξε μία φωτογραφία του μωρού. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα ώστε να ηρεμίσει και εκείνη έπεσε στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδελφής της.

Εισαγγελέας: Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία…

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία…..

Μάρτυρας: Το μαξιλάρι ήταν στα κάγκελα όταν βρήκα το μωρό. Εγώ όταν γύρισα από το τμήμα δεν ήταν στο προσκέφαλο, ήταν στη θέση που το τοποθετούσε πάντα η Ρούλα.

Εισαγγελέας: Έπιασε το μωρό το μαξιλάρι;

Μάρτυρας: Το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.

Εισαγγελέας: Τι μπορεί να συνέβη; Πως το μαξιλαράκι βρέθηκε στα δεξιά του χεριού του παιδιού;

Μάρτυρας: Ίσως το παιδί να πήγε προς τα πάνω

Εισαγγελέας: Τι εννοείτε να πήγε προς τα πάνω; Πως μπορεί από το προσκέφαλο να βρέθηκε στο δεξί χέρι του παιδιού. Το πήρε το παιδί;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε μετακινηθεί προς τα πάνω όχι το μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Οι κουβέρτες βρέθηκαν στο κάτω μέρος της κούνιας; Έσπρωχνε τις κουβέρτες το παιδί; Ξεσκεπάζονταν εύκολα;

Μάρτυρας: Στη κούνια δεν είχα δει να κοιμάται στο καρότσι έσπρωχνε λόγο

Εισαγγελέας: Δεν ρωτήσατε ποτέ την αδελφή σας μετά το θάνατο του παιδιού που είχε βάλει το πανάκι;

Μάρτυρας: Δεν κάναμε καμία συζήτηση.

Εισαγγελέας: Τι εξήγηση δίνετε;

Μάρτυρας: Ίσως όπως σήκωσα εγώ το παιδί το πανάκι να πετάχτηκε

Εισαγγελέας: Εάν δεχτώ την εκδοχή που δίνετε ότι το πανάκι με τις κηλίδες αίματος ήταν στον ώμο εσείς είδατε αίμα στο φορμάκι του παιδιού ή αλλού;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Αν δεχθώ την εκδοχή του πνευμονικού οιδήματος είχε αίμα στο πρόσωπο

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Ποιος σας ενημέρωσε ότι το πανάκι βρέθηκε στη κούνια;

Μάρτυρας: Η αδελφή μου.

Εισαγγελέας: Θέλω να μου περιγράψετε ακριβώς

Μάρτυρας: Με φώναξε η αδελφή μου, μπήκα στο δωμάτιο κρατούσε το πανάκι και μου λέει: «τι είναι αυτό; δεν είδες;». Της είπα «όχι». Μου είπε ότι «το βρήκα εκεί». Ο Δασκαλάκης ήταν εκεί το άρπαξε από το χέρια της και άρχισε να το μυρίζει.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για έναν διάλογο που είχαν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

Εισαγγελέας: Τι άκουσε η αδελφή σας να συζητούν η ιατροδικαστής Τσιόλα και ο κ. Ηλιάδης και ζήτησε το πανάκι πίσω μετά από τρεις μήνες;

Μάρτυρας: Είχε ακούσει ένα διάλογο του Ηλιάδη που έλεγε στη Τσιόλα «κάτι γίνεται εδώ». Ο Ηλιάδης και η Τσιόλα συζητούσαν πίσω από την πόρτα της ΜΕΘ και η αδελφή μου τους άκουσε. Ο Ηλιάδης έλεγε ότι δεν είναι σοβαροί γονείς αυτοί ότι ο πατέρας πέφτει και κοιμάται στις καρέκλες και ότι η μητέρα έρχεται στο νοσοκομείο καλοντυμένη και φοράει κολόνιες.

Η έδρα επέμεινε σε ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση της κατηγορούμενης με τον τότε σύζυγό της.

Πρόεδρος: Έχουμε μηνύματα στη δικογραφία στις 10.4.2021 -είμαστε σε χρόνο που η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται. Τότε η αδελφή σας, σας γράφει για τη βέρα αν την έβγαλε ο κ. Δασκαλάκης. Σας λέει να δείτε αν έβγαλε το «παντρεμένος» από το προφίλ του. Της γράφετε «τίποτα δεν έχει ανεβάσει», σας λέει να δείτε το προφίλ του και να βγάλετε φωτογραφία και να τα κρατήσετε. Μπορείτε να μου εξηγήσετε με δυο θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;

Μάρτυρας: Εκείνη την περίοδο υπήρχαν έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν επίμονος να πει η Ρούλα στη Τζωρτζίνα ότι έκανε εξωσυζυγική σχέση και για αυτό «φεύγει ο μπαμπάς». Δηλαδή να πει σε ένα 8χρονο παιδί αυτό το πράγμα. Υπήρχαν για αυτό το λόγο έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους. Ο κ. Δασκαλάκης συνέχιζε να είναι επιθετικός και να την βρίζει. Τότε είχαμε μιλήσει με το δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει «να προσέχετε όλες τις κινήσεις τα πάντα». Επειδή την είχε «μπλοκάρει» κοίταγα εγώ τις κινήσεις του.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο; Υπάρχουν θάνατοι και ένα παιδί στο νοσοκομείο. Δεν σας προβλημάτισε εσάς αυτό;

Μάρτυρας: Δεν ρώτησα. Έμπαινα στο προφίλ του ότι έβλεπα το κράταγα μήπως το χρειαστεί ο δικηγόρος για την αγωγή. Τώρα που τα βλέπω ίσως να έκανα λάθος που δεν της είπα «σταματά μην ασχοληθούμε ξανά».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η παιδίατρος της οικογένειας Ελ.Ρούτη η οποία είπε ότι όταν το βρέφος ήταν 3 μηνών είχε ακούσει ένα φυσηματάκι.

«Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος στην οικογένεια. Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ. Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα, πήρα τον κ. Δασκαλάκη και μου είπε ότι έφυγε η Ίριδα. Είχα πάθει σοκ. Ήταν δεύτερο παιδί ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά. Κάλεσα τον κ. Δασκαλάκη γιατί φανταζόμουν ότι η μαμά θα ήταν χάλια και τους είπα να πάνε κατευθείαν για γονιδιακό έλεγχο της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι θα πήγαιναν αλλά να περάσει ένας μήνας να ηρεμήσουν. Τους είπε οτιδήποτε και να δούνε να πάνε κατευθείαν νοσοκομείο, εγώ δεν θα μπορούσα να τους βοηθήσω σε επίπεδο επιστημονικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα