Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

11.12.2020 / 16:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
venizelos-2-960x600-1

Mε την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, την Παρασκευή, ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Novartis και των άλλων υποθέσεων, που έχουν παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής στη δικαιοσύνη, ξεκίνησαν εκ νέου οι ανακρίσεις από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε επί τρίωρο ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και συμπλήρωσε την αρχική του κατάθεση, η οποία είχε διακοπεί λόγω του προβλήματος που είχε ανακύψει, με την άρνηση της ανακρίτριας  έναντι της θέσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, η οποία είχε υποστηρίξει. ότι οφείλει να υποβάλλει – και αυτή- ερωτήσεις στους εξεταζόμενους μάρτυρες και να μην είναι «βουβή» κατά την ανακριτική διαδικασία.

Τελικώς το θέμα επιλύθηκε υπέρ της ανακρίτριας με 3 ψήφους υπέρ και δύο κατά από το δικαστικό συμβούλιο, προκαλώντας αντιδράσεις στις εισαγγελικές αρχές.

Πάντως σήμερα με την ολοκλήρωση της κατάθεσης Βενιζέλου, ο ίδιος δήλωσε σχετικά «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος». 

Μετά τον κ. Βενιζέλο έχει κληθεί σε κατάθεση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα