Ξεκινά η κατασκευή μιας σύγχρονης πλατείας δίπλα στο κέντρο της Πάτρας

28.01.2021 / 10:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3621840

Μια νέα πλατεία στην Πάτρα ετοιμάζεται από τον δήμο και ήδη οι υπάλληλοι του έχουν σηκώσει ταμπέλες που ενημερώνουν τον κόσμο για το τι πρόκειται να γίνει στο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι θέμα ημερών η έναρξη της κατασκευής σύγχρονης πλατείας στην περιοχή Αγίου Αλεξίου, δίπλα από το ομώνυμο ΙΚΑ και το σχολικό συγκρότημα «Α. Παπανδρέου».

Η νέα πλατεία είναι κοντά στο κέντρο της πόλης καθώς και με την παράλληλη οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ανοικτού κέντρου εμπορίου όπου θα γίνει γενική ανάπλαση της οδού από το ύψος της Αγ. Σοφίας μέχρι και την οδό Καρόλου.

Από τον προϋπολογισμό του έργου (770.000 ευρώ) αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για μια πλατεία με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, πολύ πράσινο, παιδότοπο, εντυπωσιακό φωτισμό, κήπους, συντριβάνι κλπ.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο κατά το μεγαλύτερο μέρος του, από το Πράσινο Ταμείο και κατά μικρότερο από τη ΣΑΤΑ. Η νέα πλατεία θα καλύψει ανάγκες των γύρω συνοικιών και θα προσφέρει έναν ακόμα χώρο αναψυχής για τους Πατρινούς.

Ξεκινά η κατασκευή μιας σύγχρονης πλατείας δίπλα από το κέντρο της Πάτρας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα