Ξεχωριστή ενότητα για το Πατρινό Καρναβάλι στην ΕΡΤ

24.02.2024 / 15:25
pa 53

Ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει το Πατρινό Καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. Η αυλαία του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου και εγγυάται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα συνδυάζει τον λαϊκό, παραδοσιακό χαρακτήρα της γιορτής, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των καρναβαλιστών και τη συμμετοχή καταξιωμένων δημιουργών από τον χώρο της τέχνης.

Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος, θα είναι ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης», ο οποίος θα παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη.  Φέτος, θα παρελάσουν 15 καρναβαλικά άρματα, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, εκ των οποίων τα 7 νέα είναι με έντονα καλλιτεχνικά ή σατιρικά στοιχεία, αντιπολεμικά άκρως επίκαιρα μηνύματα.

Το Καρναβάλι των Μικρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, με δικά του άρματα, μεταξύ των οποίων τα νέα φετινά «Ταξίδι με τη φαντασία» και «Καρναβαλάκος». Στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού καθώς και στην Παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών θα παρελάσουν πάνω από 60000 καρναβαλιστές. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στον Μώλο Αγίου Νικολάου της Πάτρας με την τελετή λήξης και την καύση του Καρνάβαλου. Ξεχωριστά σόου και εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα θα ξεσηκώσουν το πλήθος και θα το παρασύρουν σ’ ένα ξέφρενο χορό αποχαιρετώντας το καρναβάλι που φτάνει στο τέλος του.

Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Πάτρας.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.carnivalpatras.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα