Βρεφικό γάλα: Στο στόχαστρο της ΔΙΜΕΑ πολυεθνικές εταιρείες για παραβάσεις – Τι είπε ο Σκρέκας για τα πρόστιμα

11.01.2024 / 20:45
787

Ελέγχονται 2 πολυεθνικές από την ΔΙΜΕΑ για το βρεφικό γάλα και εάν υπάρξουν παραβάσεις τότε θα ανακοινωθούν τις επόμενες λίγες ημέρες πρόστιμα, όπως επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Εδώ και 2 μήνες η ΔΙΜΕΑ ήλεγχε δύο από τις τέσσερις πολυεθνικές για το βρεφικό γάλα και για την πιθανότητα να παραβιάζουν τον νόμο για αθέμιτη κερδοφορία. Ήδη έχουν αποσταλεί εκθέσεις ελέγχου της ΔΙΜΕΑ σε αυτές τις εταιρίες. Ο έλεγχος αυτός διαρκεί τουλάχιστον 1,5 με 2 μήνες, ώστε να εξεταστούν προσεκτικά όλα τα στοιχεία τα οικονομικά που ζητάμε από τις εταιρείες. Και εφόσον υπάρχουν παραβιάσεις του νόμου θα επιβληθούν και πρόστιμα, τα οποία θα τα ανακοινώσουμε τις επόμενες λίγες ημέρες», είπε ο κ. Σκρέκας.

Και συνέχισε λέγοντας πως «η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΔΙΜΕΑ αλλά και η Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης χαρτογραφούν την αγορά συνεχόμενα με τα εργαλεία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτά τα εργαλεία τα έχει αναπτύξει το υπουργείο Ανάπτυξης και τα έχει παραδώσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην ΔΙΜΕΑ. Είναι εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να γίνεται έλεγχος της αγοράς, να διαπιστώνονται οι στρεβλώσεις και στη συνέχεια να προχωρούμε σε μέτρα διόρθωσης αυτών των στρεβλώσεων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα