“Βρέχει” σοφάδες στην Πάτρα – Φόβος και τρόμος τα κτίρια “φαντάσματα” (φωτό)

26.01.2023 / 10:33
ra 31-ink

Το πρόβλημα με τα παλαιά κτίρια στους δρόμους της Πάτρας είναι γνωστό.  Πολλά από αυτά είναι ετοιμόρροπα και επικίνδυνα πλέον για τους πεζούς που περνάνε από κάτω τους.

Κτίρια που από την υγρασία και τον χρόνο είναι έτοιμα να καταρρεύσουν και κατά καιρούς πέφτουν οι σοβάδες τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πεζούς που διασχίζουν τους δρόμους αυτούς ανέμελοι και αγνοώντας τους κινδύνους.

Το παράδειγμα του κτιρίου στην οδό Τσαμαδού είναι το πλέον χαρακτηριστικό και όχι το μόνο στο συγκεκριμένο δρόμο. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, προφανώς από την βροχή και την υγρασία , σε ένα κτίριο που είναι ήδη σε κακή κατάσταση και εγκαταλειμμένο σχεδόν είχαμε πτώση σοφάδων.

Ευτυχώς τα περιστατικό αυτό έγινε τη νύχτα και έτσι δεν περνούσε από εκεί κάποιος πεζός. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν η πτώση αυτή γινόταν το πρωί σε ένα σημείο από το οποίο περνάει αρκετός κόσμος.

"Βρέχει" σοφάδες στην Πάτρα - Φόβος και τρόμος τα κτίρια "φαντάσματα" (φωτό) 3

Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι το μοναδικό σε αυτή την κατάσταση τόσο στην οδό Τσαμαδού, όσο και στις διπλανές οδούς στην Σαχτούρη, στην Μιαούλη κτλ. Αυτά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας.

Αν πάμε σε άλλα σημεία της πόλης, για παράδειγμα, στην οδό Γερμανού, στην Καραϊσκάκη, στην Καλαμογδάρτη, στην Παναχαϊκού, τότε εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι το πρόβλημα είναι γενικό και όχι μεμονωμένο. Ο συνολικός αριθμός των ετοιμόρροπων κτιρίων, των κτιρίων δηλαδή που θεωρούνται κατεδαφιστέα, είναι πάνω από 500.

Δείτε φωτογραφίες του dete.gr.

"Βρέχει" σοφάδες στην Πάτρα - Φόβος και τρόμος τα κτίρια "φαντάσματα" (φωτό) 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα