Βουλή: Με τροπολογία νομοθετούνται τα 50gb για τους νέους που θα εμβολιαστούν

21.09.2021 / 12:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ap20122717710775

Στη Βουλή εισήχθη και αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία σχετικά με την δωρεάν χορήγηση 50gb στους νέους που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση η εν λόγω διευκόλυνση χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεως κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 με 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου από τη θέση σε ισχύ του Εθνικούς Προγράμματος μέχρι την 31.12.2021.

Επίσης με την ίδια τροπολογία επανακαθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης στους ιδιώτες ιατρούς για τη διενέργεια εμβολιασμών κατά του Covid. Συγκεκριμένα:

  • Κατ’ οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 30 ευρώ για κάθε δόση όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Μέχρι σήμερα το εν λόγω ποσό ήταν 50 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού δόσεων εμβολίων
  • Στο ιατρείο, στο ποσό των 20 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Σήμερα το εν λόγω ποσό ανερχόταν στα 20 ευρώ ανεξαρτήτως δόσεων εμβολίων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα