Παρασκευή, 20.05.2022, 4:46 μμ

Βατερλό Μητσοτάκη που «δεν θυμάται» τι προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

15.01.2021 / 19:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
600173e1825e636b1064e592

Βατερλό αποδεικνύεται η σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ο οποίος αρχικά προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους μπροστά στην καταιγιστική πραγματικότητα και τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πλήρης αδυναμία του πρωθυπουργού να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα φάνηκε ιδιαίτερα όταν προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ειρωνευτεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την πρότασή του για να αγοραστεί η πατέντα των εμβολίων ώστε να παραχθούν και από άλλες εταιρείες με στόχο περισσότερους εμβολιασμούς και πιο γρήγορα με ζητούμενο την ανοσία.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξέχασε» τι είχε ο ίδιος προτείνει μέσω της FAZ, με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου (και εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς που αφορούν τον κορονοϊό).

«Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ειρωνικό χαμόγελο δίνοντας το σύνθημα στους νεοδημοκράτες για να χειροκροτήσουν….

Μόνον που τόσο οι βουλευτές του, όσο και ο ίδιος ξεχνούν, όχι μόνον τι είχε δηλώσει on camera για το θέμα ο Ηλίας Μόσιαλος αλλά και το τι είχε προτείνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Ευρωπαίους:

«Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συζήτησης περί της διαχείρισης της κρίσης λόγω της πανδημίας κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει -μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung- την πρόταση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορoνoϊού.»γράφει ο ΣΚΑΪ στο άρθρο του (6/4/2020).

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και η άποψη του Ηλία Μόσιαλου:

«Όπως τονίζει ο κ. Μόσιαλος, αν αγοράζονταν οι πατέντες για τεστ και εμβόλια, θα υπήρχε η δυνατότητα να οργανωθεί η παραγωγή σε πολλά σημεία (της Ευρώπης), γεγονός που θα επέτρεπε μια ευρεία διανομή. Τα τεστ και τα εμβόλια, τα οποία θα αποκτούσαν κρατικοί ή ευρωπαϊκοί θεσμοί θα μετατρέπονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο σε «δημόσια αγαθά», τα οποία θα μπορούσαν να διανεμηθούν περαιτέρω, καταλήγει ο καθηγητής του LSE.»

Κατόπιν αυτών πέραν της γελοιοποίησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναρωτιέται κανείς αν δεν θυμάται ή αν απλά κάτι τον έκανε να αλλάξει θέση…

Και στις δύο περιπτώσεις, τραγικός! 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα