Βασίλης Αϊβαλής: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος  χαρακτήρας του νερού για την «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

20.03.2023 / 12:10
fa 43

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας Βασίλης Αϊβαλής αναφέρει τα εξής:

«Στη δημοτική παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» πιστεύουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.  Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι δικαίωμα.  Δεν είναι δυνατόν το νερό να αποτελέσει προϊόν επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θεσμική μεταρρύθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και η υπαγωγή των πάροχων υπηρεσιών ύδατος σε αυτή, είναι μια ακόμα προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, κάτι που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ και με το οποίο είμαστε σφόδρα αντίθετοι.

Γενικότερα στην χώρα μας οι Ρυθμιστικές Αρχές ρυθμίζουν ανταγωνιστικές αγορές για την προστασία των καταναλωτών, όμως στην χώρα μας τέτοια ανταγωνιστική αγορά για το νερό δεν υπάρχει και ούτε θέλουμε να υπάρξει, διασφαλίζοντας στο νερό τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του.

Οι οποιεσδήποτε αναφορές περί τροποποίησης θεσμικού πλαισίου προς εκπλήρωση θεμάτων αιρεσιμότητας για την διασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την χώρα μας, αν και εφόσον ισχύουν, θα πρέπει για ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνουν με όρους ανοιχτής διαβούλευσης και με σύμφωνη γνώμη με όλους του παρόχους (ΔΕΥΑ) ανά την χώρα. 

Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού για εμάς είναι θέμα αρχής. Έγκαιρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Αϊβαλής ως Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ είχε τοποθετηθεί για το θέμα αυτό.

Είχε πρωτοστατήσει και προέβαλε εδώ και χρόνια την ανάγκη δημιουργίας διαβαθμιδικού συνδέσμου για την διαχείριση του νερού από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου σε μία προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, πρόταση την οποία ουδέποτε αποδέχθηκε η δημοτική αρχή της Πάτρας, ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας και παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ανώτερου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης, του δημοτικού συμβουλίου.  Για εμάς η δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα