Βάσεις 2021: Πώς επέλεξαν σχολή οι πρώτοι των πρώτων

27.08.2021 / 19:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
na 6

Oι βάσεις 2021 σηματοδοτούν και νέα σελίδα στη ζωή χιλιάδων Ελληνόπουλων. Για πρώτη φορά θα περάσουν την πύλη των σχολών με αρκετά από αυτά και στα τμήματα που επιθυμούσαν. Με τις βάσεις 2021 να αποτελούν πλέον γεγονός, πολλοί νέοι και νέες ετοιμάζονται να διαβούν το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών που… «κυνηγούσαν»,  ως αριστούχοι.

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και μαθήτριες, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών λυκείων της πόλης, γέμισαν από χαμόγελα για το ό,τι κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους αλλά και από υπερηφάνεια, διότι παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη διδασκαλία και την παρακολούθηση των μαθημάτων, ο στόχος επιτεύχθηκε. Και όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, οι περισσότεροι επέλεξαν να μείνουν στον τόπο κατοικίας τους για σπουδές.

Βάσεις 2021 – Θεσσαλονίκη: Με ποιο κριτήριο επέλεξαν τη σχολή τους

Η Άννα Δασκοπούλου με 21.725 μόρια πέρασε 1η στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. «Είχα κάνει την προσπάθεια μου. Είχα απαιτήσεις από τον εαυτό μου, όμως δεν περίμενα και την πρωτιά», είπε. Η μαθήτρια του Κολεγίου «Ανατόλια» υπογράμμισε πως λόγω της πανδημίας οι συνθήκες ήταν δύσκολες και τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της καθώς επηρεάστηκαν «και ψυχολογικά και πρακτικά. Μας έλειπε η επαφή όλο αυτό το διάστημα, όμως τελικά τα καταφέραμε».

Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πλέον η Σοφία Κλεμπετσάνη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου. Χαρούμενη και δικαιωμένη δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και παράλληλα ανυπόμονη να βρεθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής της. «Μένω στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να μείνω και Θεσσαλονίκη. Τώρα, ανυπομονώ να πάμε κανονικά στα πανεπιστήμια. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά και ψυχολογικά αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά. Παρά το ότι είναι ακόμη νωρίς, η 18χρονη αρχίζει να σκέφτεται και την ειδικότητα που θα ακολουθήσει, που όπως φαίνεται θα είναι η παθολογία.

Ο Γιώργος Κατιρτζής πέρασε 2ος στη Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας άριστα στις πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη του επιλογή και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. «Με ενδιαφέρει η Γλωσσολογία ως αντικείμενο και γι αυτό είχα ως πρώτη προτίμηση τη συγκεκριμένη Σχολή.

Θέλω να εξερευνήσω το φάσμα των γνώσεων που προσφέρει η Φιλολογία. Βλέπω τη Σχολή μου ως …ταξίδι», πρόσθεσε από την πλευρά του ο μαθητής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. «’Ηθελα να μείνω Θεσσαλονίκη, αν και στο μέλλον σκέφτομαι είτε το μεταπτυχιακό, είτε να φύγω στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα