Βάσεις 2021: H Μυρτώ έγραψε 12.500 μόρια πάνω από την περσινή βάση και «απέτυχε»

25.07.2021 / 9:33
ka 8

Ακόμα μια επιστολή, αυτή τη φορά από καθηγητές του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου Πειραιά, με την οποία αναδεικνύεται η κατάφωρη αδικία που βιώνουν χιλιάδες υποψήφιοι που αποκλείονται λόγω ΕΒΕ στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκφράζουν τη στήριξή τους στη μαθήτρια τους τη Μυρτώ, η οποία αν και αρίστευσε στις εξετάσεις συγκεντρώνοντας 18.180 μόρια δεν κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή που επιθυμούσε.

\Σημειώνεται ότι η Μυρτώ ξεπέρασε κατά 12.500 μόρια την περσινή βάση εισαγωγής στο τμήμα γραφιστικής του ΠΑΔΑ, αλλά λόγω της ΕΒΕ στο ειδικό μάθημα, δεν είχε καν τη δυνατότητα να συμπληρώσει τη σχολή στο μηχανογραφικό.

Η Μυρτώ δεν είναι η μόνη μαθήτρια που αδικείται από αυτό το σύστημα, υπογραμμίζουν οι καθηγητές του σχολείου.

Αναλυτικά η επιστολή που δημοσιεύει το alfavita.gr:

Προς την Υπουργό Παιδείας,

Η σχολική χρονιά που πέρασε, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, ήταν για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα η πιο απρόβλεπτη και πιο δύσκολη χρονιά που ζήσαμε ποτέ. Για τους μαθητές όμως της Γ’ Λυκείου ήταν αληθινή δοκιμασία. Και ήρθε να επισφραγιστεί με την αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, που δυστυχώς στερεί την ευκαιρία από πολλούς μαθητές να βρεθούν σε μια δημόσια σχολή της προτίμησής τους.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η μαθήτριά μας, η Μυρτώ, με μεγάλο ταλέντο και αγάπη στη γραφιστική, αρίστευσε στις εξετάσεις συγκεντρώνοντας 18.180 μόρια και επιπλέον εξετάστηκε στο σχέδιο, όπου βαθμολογήθηκε με 18 στο γραμμικό και 13,9 στο ελεύθερο.

Ξεπέρασε κατά 12.500 μόρια την περσινή βάση εισαγωγής στο τμήμα γραφιστικής του ΠΑΔΑ. Ωστόσο δεν μπορεί ούτε καν να υποβάλλει στο μηχανογραφικό της την επιθυμία της να σπουδάσει στη σχολή αυτή, καθώς η βαθμολογία της στο ελεύθερο σχέδιο είναι μικρότερη της ΕΒΕ κατά 0,12 μόρια!

Η Μυρτώ δεν είναι η μόνη μαθήτρια που αδικείται από αυτό το σύστημα. Είναι πολλά τα παιδιά που αποκλείστηκαν από πανεπιστημιακά τμήματα της προτίμησής τους με τρόπο που δεν αναδεικνύει και δεν δικαιώνει τις δυνατότητές και την προσπάθειά τους, αλλά ούτε και την μέριμνα της πολιτείας να δώσει ευκαιρίες σπουδών σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

 Ζητούμε, λοιπόν, από την Υπουργό Παιδείας και από την Πολιτεία συνολικά – έστω και τη ύστατη στιγμή – να αναλογιστεί τις αδικίες που έχει προκαλέσει η εφαρμογή αυτού του συστήματος και να το βελτιώσει άμεσα. Για την Μυρτώ αλλά και για όλα τα παιδιά που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου Πειραιά καταθέτουν τη λύπη τους και την αγωνία τους

Ανοικτομάτη Νικολαΐδα

Λεοντοπούλου Παρασκευή

Βαΐτσου Γεωργία

Μαμαρέλης Αργύρης

Βεντούρη Λένα

Μαματσή Νίκη

Γαλανοπούλου Μαρία

Μαυρομάτης Γεώργιος

Κανελλοπούλου Μαρία

Μιχαλακοπούλου Λουΐζα

Καραμπογιά Αθηνά

Μπέλσης Κώστας

Κουφοπούλου Πηνελόπη

Μπενάκη Πολύνα

Λεβέντη Βιολέττα

Χρονόπουλος Παναγιώτης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα