Β. Βασιλακόπουλος: Οι τρεις προϋποθέσεις για να παραμείνει ανοιχτή η αγορά

19.01.2021 / 14:58
KORONOIOS-CLICK-AWAY

Θα περάσει καιρός μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι πλέον γεγονός, όμως, τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως το «λουκέτο» στην αγορά θα είναι μονόδρομος εάν εκδηλωθεί νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υποστήριξε πως για να παραμείνει ανοιχτή θα πρέπει να συμβαίνουν τα εξής: 

Έλεγχοι τήρησης των μέτρων,
καταστηματάρχες και υπάλληλοι να διαφυλάξουν τη σωστή λειτουργία,
οι πολίτες να διατηρήσουμε τα μέτρα – ποτέ δεν φεύγει η μύτη από το μάσκα και τηρώ την απόσταση.


Παράλληλα, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής του υπουργείου υγείας για τον νέο κορωνοϊό τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων δύο ημερών δεν απεικονίζει την πραγματικότητα. 

«Τα νούμερα που ακούσαμε χθες-προχθές οφείλονται εν μέρει και στα λίγα τεστ. Δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα», υπογράμμισε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «έχουμε σταθερά κάτω από 4% στα θετικά τεστ, ένα από τα καλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη, που επιτρέπει το άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Δήλωσε, επιπλέον, πως δεν έχει σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων από το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ενώ για το λιανεμπόριο θα φανεί σε δύο εβδομάδες.

 «Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», σημείωσε και συμπλήρωσε πως όλα θα ανοιχθούν «σιγά-σιγά κι ένα-ένα». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα