Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να δραπετεύσει από τις συνέπειες δικών του επιλογών

06.09.2021 / 16:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
5341007

Για αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί έκανε λόγο στη Real News της Κυριακής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο αναντίστρεπτης φθοράς».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση, «Απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, απέτυχε στην οικονομία, απέτυχε στη διαχείριση των πυρκαγιών και τελικά κατέφυγε σε ένα όργιο αυταρχισμού απέναντι στα αδιέξοδά της. Προσθέστε σε αυτά και την πρωτοφανή αλαζονεία των υπουργών της, αλλά και τον λουδοβικισμό του κ. Μητσοτάκη που περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενος, και θα εξηγήσετε τη διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή που διογκώνονται διαρκώς».

«Έχουμε εισέλθει αντικειμενικά σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία θα λήξει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας. Αυτό, όμως, που τώρα προέχει είναι η προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Αυτή είναι η πρώτιστη προτεραιότητα της περιόδου», διεμήνυσε ο ίδιος. 

Σχετικά με τον ανασχηματισμό και τις αλλαγές Χαρδαλιά – Χρυσοχοΐδη , σχολίασε: «Δεν είναι ανάληψη ευθύνης αυτό, αλλά μια προσπάθεια να διασωθεί και να δραπετεύσει από τα αδιέξοδα που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε, από τις καταστροφικές συνέπειες των δικών του πολιτικών επιλογών. Εξάλλου, σύμφωνα και με τη θεωρία του επιτελικού κράτους, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Οπότε, ματαίως ψάχνει τώρα να φορτώσει αλλού την ευθύνη. Έχει την τιμή να είναι αποκλειστικά δική του».

Αλλά και για την «επιλογή υπουργοποίησης του ακροδεξιού κ. Πλεύρη» σημειώνει: «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά και τραυματική για την ίδια τη δημοκρατία. Αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα άλλο ενδιαφέρον εκτός από τη μικροπολιτική διαχείριση της αποτυχίας του και στην πανδημία».Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε κρυστάλλινη θέση υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και αυτό ήταν και είναι μια θέση αρχής υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Εξάλλου, το κοινό των αρνητών ανήκει πολιτικά και ιδεολογικά κυρίαρχα στην άκρα δεξιά και η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό συνδέεται με την επιλογή υπουργοποίησης του ακροδεξιού κ. Πλεύρη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα