Τσίπρας: Η ΝΔ παράγει περισσότερο Πολάκη απ’ όσο μπορούμε να καταναλώσουμε

22.01.2022 / 12:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ba 26

Προκειμένου να αμβλύνει τις ανησυχίες που δημιούργησε στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η πρόταση του για μετεξέλιξη στου ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Contra επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις προκειμένου να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις.

«Δεν οδηγήθηκα τώρα σε αυτή την απόφαση. Είναι μία πολύ μελετημένη προσπάθεια να αλλάξουμε το μοντέλο της κομματικής λειτουργίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα προσέθεσε πως «δεν είναι απόφαση της στιγμής, είναι μία απόφαση που την επεξεργάζομαι και την συζητώ εδώ και αρκετούς μήνες σε σχέση με τις εξελίξεις στο κομματικό φαινόμενο και στην πολιτική εκπροσώπηση στην Ευρώπη και στη Αμερική. Οι αλλαγές που προτείνουμε είναι πολύ καινοτόμες και τολμηρές. Όχι μόνο σε ότι αφορά την εκλογή του αρχηγού και της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στο θέμα της ψηφιακής λειτουργίας του κόμματος, στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων.

Πού σημαντική τομή είναι η ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας. Τα μέλη να μην είναι απλά χειροκροτητές αλλά συνδιαμορφωτές των αποφάσεων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική. Το δικό μας μοντέλο δίνει αξία και δύναμη στα μέλη του κόμματος, στην άμεση δημοκρατία και στην συμμετοχή.

Το να πηγαίνει ο ψηφοφόρος της ΝΔ και να ψηφίζει για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δημοκρατία, είναι παραβίαση της δημοκρατίας. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα που τα μέλη θα είναι ισχυρά, θέλουμε να απλοποιήσουμε την διαδικασία εγγραφής μελών και να αυξήσουμε τον αριθμό των μελών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ένα κόμμα πολύ πιο μαζικό και με ποιότητα δημοκρατίας».

Ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε των προτάσεων του λέγοντας ότι μέσα από την διαδικασία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ν δημιουργηθεί αρχηγικό κόμμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα