Τσίπρας για Λούλα ντα Σίλβα – «Ένας σπουδαίος φίλος της Ελλάδας»

01.01.2023 / 11:17
ka 1

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε στην Μπραζίλια με τον νέο Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του. Η συνάντησή τους ξεπέρασε την προγραμματισμένη διάρκεια της μισής ώρας. Συνομίλησαν για πάνω από μία ώρα, με τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο να περιλαμβάνουν τις μάχες με την τρόικα, τη λύση του Μακεδονικού, την Κύπρο και το Αιγαίο.

Αλέξης Τσίπρας και Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συνομίλησαν για την κυβερνητική εμπειρία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Βραζιλία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Βραζιλίας «σπουδαίο φίλο της Ελλάδας».Επισημαίνοντας πως είναι σπουδαίος ηγέτης, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα του μίλησε για τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε. Οι δύσκολες μέρες στη φυλακή, η αδίστακτη στάση των αντιπάλων του, το τεράστιο έλλειμμα που του αφήνουν στον δημόσιο προϋπολογισμό.

Συμφώνησαν ότι ο αγώνας που πρέπει να δώσουν σήμερα αυτές οι δυνάμεις για τη δημοκρατία και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς και ακροδεξιάς, είναι εξίσου σημαντικός με τον αγώνα των προηγούμενων δεκαετιών για προάσπιση της κοινωνίας από τις πολιτικές λιτότητας και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

Τόνισαν, παράλληλα, ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο νέος ψυχρός πόλεμος στον οποίο οδηγεί, ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας και η κλιματική κρίση, έχουν σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική που επιτάσσουν τη στενότερη συνεργασία τους με σκοπό την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα