Παρασκευή, 28.01.2022, 2:06 πμ

Τσίπρας: Δίκαιο το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία

14.11.2020 / 15:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Tsipras kalh

Δίκαιο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα για άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου, υπογραμμίζοντας ότι “τις μέρες της καραντίνας, τις μέρες της πανδημίας, τις μέρες της αποξένωσης, η πρόσβαση στο βιβλίο αποτελεί μία όαση για την ψυχική ανάταση των ανθρώπων”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στις εικόνες με ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία λίγο πριν από την έναρξη του lockdown, σημείωσε ότι αποτελεί “ένα μήνυμα ελπίδας”. Μιλώντας για ό,τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων, επισήμανε ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που ήδη το έχουν επιτρέψει, όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Έτσι, ανέφερε ότι “είναι ένα αίτημα το οποίο είναι δίκαιο και θα πρέπει να προωθηθεί”. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την αξία του βιβλίου “ανεκτίμητη”, επισημαίνοντας πως “θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι τροφή πνευματική”.
Μιλώντας για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας, επιπλέον των ευρύτερων μέτρων του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι” για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τα οποία καλύπτουν και το χώρο του πολιτισμού, ως κόμμα “καταθέσαμε μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα του βιβλίου και των ανθρώπων του βιβλίου”. Έκανε λόγο για “δέσμη προτάσεων η οποία είναι, κατά την άποψή μου, πολύ επίκαιρη και τώρα”, παρότι δεν αξιοποιήθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Υπογράμμισε τη μεγάλη αγωνία που υπάρχει, όχι απλά μείωσης εσόδων, αλλά και αγωνία υπαρξιακή, “δηλαδή αν θα μπορέσουνε αυτές οι επιχειρήσεις να κρατηθούνε όρθιες”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα