Τσιγκρής:Ζητά μέτρα για την στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

30.09.2021 / 14:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed (4)

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  με την οποία ζητά τη στήριξη των παραγωγών μαύρης κορινθιακής σταφίδας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φετινή τιμή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας -που αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκεται στο στάδιο της αποξήρανσης- αναμένεται να κυμανθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα από τα περυσινά. 

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε αδιέξοδο. 

Να σημειωθεί ότι, λόγω της πανδημίας, υπάρχουν μεγάλες αδιάθετες ποσότητες μαύρης κορινθιακής σταφίδας από την προηγούμενη χρονιά, με συνέπεια να παρασύρεται και η τιμή της νέας σοδειάς. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παραγωγών, όπως η στρεμματική ενίσχυση και η επιδότηση της τιμής ανά κιλό, στη βάση των τιμών του 2000″.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την ενίσχυση των παραγωγών μαύρης κορινθιακής σταφίδας και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων; 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα