Τσιγκρής:Ερώτηση στη Βουλή για ελέγχους καταλληλότητας και αντισεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων της Αχαΐας.

13.09.2021 / 15:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed (5)

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητάει τη διενέργεια ελέγχων καταλληλότητας και αντισεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η Αχαΐα περιλαμβάνεται στους νομούς με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των λοιπών εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητος ο άμεσος αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων του νομού -από εξειδικευμένα κλιμάκια, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των τοπικών δήμων- και η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων διασφάλισης της καταλληλότητας των κτιριακών υποδομών του νομού. 

Ο συγκεκριμένος έλεγχος πρέπει να περιλαμβάνει τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των σχολικών κτιρίων και των βοηθητικών χώρων, την καταγραφή των εξόδων διαφυγής, την ύπαρξη πυρασφάλειας, την ασφάλεια των προαυλίων, των χώρων άθλησης των μαθητών (μπασκέτες κλπ) και όλων των άλλων κοινόχρηστων χώρων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος αντισεισμικός έλεγχος στις δημόσιες υποδομές πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2003 – 2004, με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η καθιέρωση έκδοσης ετήσιου πιστοποιητικού καταλληλόλητας των σχολικών κτιρίων, με παράλληλη θέσπιση εθνικού μητρώου ελέγχων και συντήρησης των κτιριακών υποδομών του εκπαιδευτικού συστήματος”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) τον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων της Αχαΐας και β) ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση τους._

____________________

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα