Τσεχία: Ένα χωριό βοηθά να μεγαλώσουν τέσσερις μικροί πελαργοί που έχασαν τη μητέρα τους (βίντεο)

26.05.2021 / 23:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 24

Μετά τον τραγικό θάνατο ενός θηλυκού πελαργού, που σκοτώθηκε πέφτοντας σε μια γραμμή υψηλής τάσης, οι  κάτοικοι του χωριού Μλάντε Μπούκι της Τσεχίας συνασπίστηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τον σύντροφό της να μεγαλώσει τα τέσσερα μικρά τους, στη φωλιά τους, που βρίσκεται στην κορυφή μιας καμινάδας.

«Τους φέρνουμε λίγο απ’ όλα, ψάρι, σκουληκάκια, ακόμη και ποντίκια», ανέφερε ο Γίρι Ζέρμαν, ένας μηχανικός που συνεργάζεται με έναν φίλο του κηπουρό για να ανεβάζει, τρεις φορές την ημέρα, την τροφή στους νεοσσούς και στον πατέρα τους, τον «Μπούκατσεκ», όπως τον βάφτισαν, από το όνομα της κοινότητάς τους.

Μια κάμερα μάλιστα βιντεοσκοπεί τη φωλιά και μεταδίδει ζωντανά τη «δράση» στο διαδίκτυο. 

«Στην αρχή συνδέονταν καμιά 50αριά άνθρωποι, όμως μετά τον θάνατο της μητέρας έχουμε περισσότερους από 2.000 θεατές, πολλοί εκ των οποίων συνδέονται από το εξωτερικό», σχολίασε, χωρίς να κρύβει την έκπληξή του, ο Γίρι Ζέμαν.

Ο μηχανικός και οι φίλοι του έχουν ήδη συγκεντρώσει από δωρεές περισσότερα από 11.000 ευρώ για τα πουλιά.

«Είναι πάρα πολλά τα χρήματα για τα πέντε πουλιά, αλλά θα δώσουμε ένα μεγάλο μέρος του ποσού στους ορνιθολόγους ενός γειτονικού κέντρου που βοηθούν πολλά ζώα. Παρακολουθούν τη διαδικτυακή μετάδοση και μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές», είπε ο Ζέμαν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα