Τουρκία: 37χρονος το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη γειτονική χώρα

30.06.2022 / 13:05
eylogia

«Η ευλογιά των πιθήκων εντοπίστηκε σε έναν από τους ασθενείς μας. Ο ασθενής είναι 37 ετών και έχει ανοσολογική ανεπάρκεια», έγραψε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας στο Twitter.
Ο Κότσα είπε ακόμη ότι ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση και ότι έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του και δεν έχει βρεθεί κάποιο άλλο κρούσμα.
Ο ιός έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 50 χώρες εκτός των αφρικανικών χωρών, όπου είναι ενδημικός.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε αυτές τις χώρες και κάνει έκκληση για εντατικοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων.
Συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 3.400 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και ένας θάνατος από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Μάιο, κυρίως στην Ευρώπη μεταξύ ανδρών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, σύμφωνα με έναν απολογισμό του ΠΟΥ.
Έχουν καταγραφεί επίσης πάνω από 1.500 κρούσματα και 66 θάνατοι σε χώρες φέτος, όπου είναι συνηθέστερη η εξάπλωση της νόσου.
Την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ έκρινε ότι το ξέσπασμα αυτό δεν συνιστά ακόμη “παγκόσμια έκτακτη ανάγκη” για τη δημόσια υγεία, δηλαδή το ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα