Τουρισμός: Έχει ξεκινήσει δυναμικά η σεζόν για τον Άραξο και τη Δυτική Ελλάδα

31.05.2023 / 20:25
ka 52

Με αυξητική τάση συνεχίζεται η προσέλευση των τουριστών στη Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας στο Max Fm, αυτή την περίοδο, έναν σχεδόν μήνα μετά την έναρξη της καλοκαιρινή σεζόν έρχονται πάνω από 5.000 επιβάτες την εβδομάδα.

Οι περισσότερες πτήσεις γίνονται την Τρίτη και την Πέμπτη τις δύο μέρες που οι αφίξεις φτάνουν τις 8 με 9 τη μέρα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδες γίνονται από τρεις με τέσσερις πτήσεις.

Η αυξημένη επιβατική κίνηση και ο δυναμικός τρόπος που ξεκίνησε η χρονιά για το αεροδρόμιο του Αράξου, ωστόσο, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα αεροπλάνα έρχονται γεμάτα από κόσμο, δηλαδή με γύρω στους 170 με 180 επιβάτες το καθένα.

Η πλειοψηφία των τουριστών προέρχεται από την Γερμανία, ενώ υπάρχει αυξημένο ήδη εν ενδιαφέρον από την Πολωνία, από την Σλοβακία και από την Τσεχία. Επίσης, μια ακόμα αγορά που έχει καλή επαφή με την Άραξο είναι το Βέλγιο, ενώ αρκετά καλά πάνε οι πτήσεις από το Ισραήλ.

Πλέον ξεκινούν οι πτήσεις με την Ρουμανία, την Λετονία και την Ιταλία, ενώ θα γίνουν αρκετές πτήσεις με χώρες όπως η Λιθουανία, η Εσθονία, αλλά και η Γεωργία. Τον Αύγουστο αναμένεται κορύφωση των αφίξεων, ενώ οι πτήσεις θα συνεχιστούν έως και στις αρχές Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα