Το βόρειο πάρκο που μπαίνει σαν “σπόντα” στην ανάπλαση και που μπορεί να αναδείξει τον “πλούτο” της Πάτρας

23.05.2022 / 20:46
ka 58

Ένα ξεχωριστό κομμάτι για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και το έργο που είναι να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ είναι αυτό του βορείου πάρκου.

Το έργο για το βόρειο πάρκο περιλαμβάνεται μαζί με την διάνοιξη της Καραμανλή στα έργα του φακέλου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014 -2020.

Η δημοτική αρχή βλέποντας ότι δεν προλαβαίνει να το υλοποιήσει το ενέταξε μέσα στο πλαίσιο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, με την προοπτική το κονδύλι που έχει κοπεί και στην ουσία ήταν εξασφαλισμένο να προστεθεί ως επιπλέον ποσό στα χρήματα που θα δοθούν από το νέο ΕΣΠΑ για την συνολική ανάπλαση.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα κριθεί μέσα στους επόμενους μήνες από την Διαχειριστική που θα πρέπει να βρει τους τρόπους να το βάλει ως «γέφυρα» στο πακέτο της ανάπλασης.

Πάντως, το σχέδιο για την διαμόρφωση του βόρειου πάρκου θα δώσει μία άλλη όψη στην βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας και θα βάλει τις βάσεις για την ανάδειξη της αισθητικής, αλλά και αργότερα της αναπτυξιακής της προοπτικής, εφόσον προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της Μαρίνας, με τον χαρακτηρισμό της ως τουριστικό λιμένα.

Το βόρειο πάρκο με βάση τα σχέδια που έχουν γίνει θα ξεκινάει από το ύψος του ιστιοπλοϊκού ομίλου και θα καταλήγει στο ύψος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Το κομμάτι αυτό της Ηρώων Πολυτεχνείου, σε συνδυασμό με την διάνοιξη της Καραμανλή, θα πάρει μία μορφή πεζοδρόμησης (είτε ολοκληρωτικής, είτε ήπιας) και έτσι θα αναδειχθεί η οδός ως ένας αμιγώς παραλιακός δρόμος.

Θα συνδέεται με το Έλος της Αγυιάς, αλλά και το αθλητικό κέντρο στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς που είναι να προχωρήσει και στη συνέχεια με τον χώρο και της παραλίας της Πλαζ.

Ουσιαστικά μέσα από το βόρειο πάρκο επεκτείνεται κατά πολύ η θαλάσσια ζώνη της Πάτρας και αναδεικνύεται μια άλλη πλευρά της, με στόχο την αξιοποίηση του πραγματικού πλούτου της πόλης που δεν είναι άλλος από την θάλασσα της. Όμως όλα αυτά για την ώρα ανήκουν περισσότερο στο επίπεδο των ιδεών, μέχρι να μπουν σε ένα τελικό στάδιο και να αποκτήσεις τις βάσεις για να γίνουν πράξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα