Το μεγαλύτερο καμπαναριό στον πλανήτη βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό στη Φωκίδα (βίντεο)

29.04.2021 / 20:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 12

Σε μια όμορφη πλαγιά κοντά στο χωριό Τρίκορφο στη Φωκίδα και σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ.

Σε αυτό βρίσκεται το μεγαλύτερο καμπαναριό του κόσμου το οποίο αναβιώνει τον μύθο του καμπαναριού της Αγίας Σοφίας με τις 62 καμπάνες και τα 400 σήμαντρα.

Το καμπαναριό αυτό, όποτε ηχεί στο σύνολό του, ακούγεται από το Τρίκορφο στη Φωκίδα μέχρι την Πάτρα και τους Δελφούς (σ.σ. εξαρτάται από τη φορά του ανέμου), δηλαδή σε αποστάσεις που αγγίζουν ακόμα και τα 100 χλμ.

Οι μοναχοί έχτισαν εκεί το μεγαλύτερο καμπαναριό παγκοσμίως με 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες, εις ανάμνησιν του καμπαναριού της Αγια Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, σύμβολο της δόξας του Βυζαντίου.

Ηγούμενος και κτήτωρ της Μονής είναι ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος το 1984 ξεκίνησε την ανέγερση των χριστιανικών κατασκηνώσεων στο Τρίκορφο και των δυο μεγάλων Ιερών Μονών:

Μιας ανδρώας αδελφότητος επ’ ονόματι του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και Αγίου Αυγουστίνου και μιας γυναικείας επ’ ονόματι του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα