Το Μάνεσι γιόρτασε την Αγία Παρασκευή

27.07.2021 / 23:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
223422072_5783311908408127_6798529464338386595_n

Γράφει ο Τρύφωνας Παν. Μαντάς

Σε κλίμα κατάνυξης, στο πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι της, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό, οι κάτοικοι του Μανεσίου γιόρτασαν, την Δευτέρα 26 Ιουλίου, την Αγία Παρασκευή. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, αρκετοί Μανεσιώτες και μη, παραβρέθηκαν στη δοξολογία, που τέλεσε ο σεβάσμιος ιερέας του χωριού μας, πάτερ Γεώργιος ο πρεσβύτερος.

Ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.α. ενώ αναγνώσθηκε και σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, στην οποία τονίσθηκε η ανάγκη της υπεύθυνης τήρησης των μέτρων και της εφαρμογής της εμβολιαστικής καμπάνιας, προς αντιμετώπιση της πανδημίας, από όλους μας. 

Μετά τη λήξη της Θείας λειτουργίας, προσφέρθηκε άρτος  από την Ειρήνη Αντωνοπούλου και αναψυκτικά προσφορά του Νικολάου Αθαν. Κυριαζή. Κατόπιν, στο καφενείο «το Αλώνι», προσφέρθηκαν επίσης καφές αλλά και πατροπαράδοτο γεύμα, με βραστή προβατίνα, για το πανηγυρικό της ημέρας από τον πρόεδρο των χωριών μας  Ιωάννη Κουτρουμάνη.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαβρύτων κ. Καούρης  και κ. Ζησιμόπουλος. Σε κλίμα σύμπνοιας, μόνιμοι κάτοικοι και ετεροδημότες, συζήτησαν και μοιράστηκαν εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

«Προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις, φροντίζοντας κι ανακαινίζοντας τα γραφικά εκκλησάκια του χωριού μας, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να είναι προσβάσιμα για να τελούνται οι Θείες λειτουργίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ως τοπική Αρχή, με τη συμμετοχή και την συνεισφορά όλων μας, ώστε να διατηρήσουμε τον θρησκευτικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου μας», τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας  Ιωάννης Κουτρουμάνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα