Παρασκευή, 5.03.2021, 1:03 μμ

Το κοριτσάκι με το σπάνιο σύνδρομο που γεννήθηκε με μια τούφα λευκά μαλλιά

18.01.2021 / 17:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
38144368-9159153-image-m-2_1610965957034

Είναι μόλις δύο ετών και έχει μια εντυπωσιακή τούφα με λευκά μαλλιά εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου που σε πολλούς θυμίζει την κακιά της Disney Κρουέλα Ντεβίλ.

Η 43χρονη Talyta Youssef Aziz Vieira από τη Βραζιλία έφερε στον κόσμο την κόρη της Mayah τον Νοέμβριο του 2018. Δεν σοκαρίστηκε ωστόσο όταν είδε ότι τα μαλλιά του βρέφους είχαν δύο διαφορετικά χρώματα.

Ο παππούς της, η μητέρα της, η θεία της αλλά και ξαδέρφες της γεννήθηκαν με το σύνδρομο που αποκαλείται piebaldism – μια γενετική πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα τμήματα του δέρματος και των μαλλιών να έχουν πιο ανοιχτό χρώμα λόγω έλλειψης μελανινοκυττάρων στο δέρμα που παράγουν μελανίνη.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, οι συγγενείς ενθάρρυναν τη μικρή Mayah να αγαπήσει το λευκό στα μαλλιά της.

Σύμφωνα με τη μητέρα, η ίδια στην εφηβεία της προσπαθούσε να κρύψει τις λευκές τούφες ανάμεσα στα υπόλοιπα μαλλιά της διότι ανησυχούσε διαρκώς για το πώς θα σχολιαζόταν η εμφάνισή της. Σύντομα όμως συνειδητοποίησε ότι κάποιοι είδαν την ομορφιά της ακριβώς σε αυτή τη διαφορετικότητα.

Και η Mayah έχει εξοικειωθεί με την εμφάνισή της και, σύμφωνα με τη μητέρα της, το κοριτσάκι ντύνεται μαζί της για να μοιάζουν και οι δύο στην κακιά Κρουέλα Ντεβίλ και βλέπουν τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα