Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών στην Ελλάδα- Από Δευτέρα το εμβόλιο της Johnson & Johnson

13.04.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvoliasmoi-4

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη 14/4 θα παραλάβουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και από τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Για ποιες ομάδες και πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού
Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα των ραντεβού, εξήγησε ότι από την Παρασκευή 16 Απριλίου και έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Αφορά 800.000 συμπολίτες μας, όπως είπε.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και για την ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. Αν πάνε όλα με βάση το σχέδιο και τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ομάδες, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε, επίσης, ότι έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 2.212.000 εμβολιασμοί και πάνω από 1.468.000 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 14% εμβολιαστική κάλυψη), ενώ 743.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 7%).

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca και αν έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, είπε ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή αλλά τόνισε πως «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα. Όμως σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμών ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα