Τι θα γίνε με τις εξετάσεις ξένων γλωσσών – Αναβάλλονται συνεχώς

09.02.2021 / 7:54
frontistirio

Η αναστολή λειτουργίας φροντιστηρίων φέρνει αναβολές- Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας έχουν ακυρωθεί ήδη από τον Νοέμβριο.
Πολλοί σπουδαστές είχαν προγραμματίσει τους προηγούμενους μήνες να συμμετάσχουν σε εξετάσεις ξένων γλωσσών ώστε να λάβουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων, οι εξετάσεις συνεχώς αναβάλλονται χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Πριν από λίγες εβδομάδες το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε δώσει διευκρινίσεις επιτρέποντας τη διεξαγωγή εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της γλωσσομάθειας, εξαιρετικά και μόνο για τους τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, εφόσον απαιτούνται από πανεπιστήμια του εξωτερικού γι8α να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η συγκεκριμένη εξαίρεση ήταν απαραίτητη για όσους έχουν γίνει δεκτοί από τα Ιδρύματα σε άλλες χώρες είτε για το β’ εξάμηνο του 2021 είτε για τον Σεπτέμβριο του 2021 -που αφορά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος-, ώστε να μη χάσουν ένα χρόνο από τη διαδικασία των αιτήσεων.

Για καμία άλλη ομάδα ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ενδεικτικά, στην τελευταία ανακοίνωση ιδιωτικού κέντρου ξένων γλωσσών για τις εξετάσεις του Cambridge English οι σπουδαστές ενημερώθηκαν ότι αυτές προγραμματίστηκαν για την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, εφόσον οι εισηγήσεις των ειδικών το επιτρέψουν. Υπενθυμίζεται οτι αυτή δεν είναι η πρώτη αναβολή που λαμβάνει χώρα.

Σε αντίστοιχο αδιέξοδο βρίσκονται και όσοι επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, όπου ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας υπενθυμίζεται ότι έχουν ακυρωθεί ήδη από τον Νοέμβριο, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν, και οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν ακόμα την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, στην οποία θα καθορίζεται ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα