Θύελλα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο λουκέτο στο “Χαμόγελο του Παιδιού” – Παρέμβαση από ΠΑΣΟΚ

17.05.2022 / 17:16
ka 25

Με λουκέτα απειλούνται τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας που διαχειρίζεται το Χαμόγελο του Παιδιού, μετά το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών για παιδιά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η παραπάνω εξέλιξη έχει προκαλέσει κύμα σφοδρών αντιδράσεων ακόμα και στα social media, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

«Συγκεκριμένα άρθρα της Υπουργικής Απόφασης και του Νόμου 4921/2022 ουσιαστικά μεθοδεύουν σήμερα το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης, καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα» αναφέρουν – μεταξύ άλλων – από το Χαμόγελο του Παιδιού. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Οργανισμού κατηγόρησε ευθέως την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου για προσπάθεια «διάλυσης μίας οικογένειας».

Την Δευτέρα (16.05.2022) το «Χαμόγελο του Παιδιού» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εξηγώντας πώς η εν λόγω Υπουργική Απόφαση επηρεάζει τη λειτουργία των σπιτιών του Οργανισμού. Αναλύθηκαν οι τραγικές επιπτώσεις, ενώ τοποθετήθηκαν ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν σε αυτές τις δομές, αλλά και έγκριτοι επιστήμονες.

Το πρωί της Τρίτης (17.05.2022) ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας όσα ειπώθηκαν και στην συνέντευξη Τύπου.

Αναφέρθηκε με έκπληξη στις προβλεπόμενες «ποινές σύλληψης του υπεύθυνου του φορέα και φυλάκισης του από 1 έως 5 χρόνια, αλλαγή του ΔΣ του φορέα και το δικαίωμα σε υφυπουργό να ορίζει νέο ΔΣ», τονίζοντας «ζητάω από τον πρωθυπουργό να με δει και να περιχαρακώσει το «Χαμόγελο» από την κάθε κ. Μιχαηλίδου».

Η έντονη ανησυχία που εκφράζεται για το κλείσιμο των δομών του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκάλεσε και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για έναν «ανέτοιμο και αδύναμο» κρατικό μηχανισμό πρόνοιας. «Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις επί όσων καταγγέλλονται, με δεδομένο ότι σήμερα 241 παιδιά μεγαλώνουν στα Σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού.

Να προχωρήσει τάχιστα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να μην “σβήσει” το Χαμόγελο του Παιδιού, αντιθέτως να βοηθηθεί, για να μπορέσει νόμιμα να συνεχίσει να παρέχει το σημαντικό έργο του.

Τα παιδιά μας δεν είναι πεδίο “επιτελικών” πειραματισμών, ούτε επίδειξης ισχύος που επιβάλλεται μέσα από υπουργικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση» αναφέρει η Χαρ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα