Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο συστήνεται για τη σωματική και τη ψυχική υγεία των παιδιών

06.09.2021 / 18:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 8

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησαν στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επίσης, σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς. Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανότητας να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις, καθώς ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος», είπε αρχικά η κα Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει».

Για την τρίτη δόση: «Στόχος είναι να δοθεί σε άτομα, των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και ενδεχομένως χρειάζονται μία βελτίωση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα