Θέμα χρόνου η κλήση από την ΕΥΠ σε Νίκο Ανδρουλάκη για ενημέρωση

05.08.2022 / 17:05
Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του μέσω Predator, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022.
(EUROKINISSI)

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να κληθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από το νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και ιδίως αυτή του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος χρεώνεται από το Μαξίμου με την ευθύνη της όλης εξέλιξης, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμό Predator να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».

Σημειώνεται επίσης ότι η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα