Παρασκευή, 7.05.2021, 4:50 πμ

Θάνος Μακρής – Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών που από τη γλωσσολογία το γύρισε στο gaming

14.04.2021 / 20:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 7

Ο Θάνος Μακρής είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας και ειδικεύτηκε στην γλωσσολογία, όμως ακολουθεί πλέον μια εντελώς διαφορετική καριέρα.

Μεταξύ άλλων εργάστηκε στο Λονδίνο στην γνωστή εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών Sega. Ο Θανάσης Μακρής μοιράστηκε την εμπειρία του στην ειδική στήλη της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Πατρών «Στείλε μας τη δική σου ιστορία ή διάκριση!».

Με λίγα λόγια περιγράφει πώς από την Πάτρα και τη βαθιά του αγάπη για τη λογοτεχνία έφτιαξε το πρώτο του video game με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου και πώς πλέον απασχολήθηκε στην Sega ως μεταφραστής και tester των παιχνιδιών της.

ΔΕΙΤΕ τι γράφει ο ίδιος:  «Τρέφοντας βαθιά αγάπη για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Φιλολογίας το 2011, όπου και ειδικεύτηκα στη Γλωσσολογία. Μετά το πέρας των σπουδών μου, έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Digital Humanities του King’s College London, για το οποίο και έλαβα υποτροφία.

Εκεί ήρθα σε επαφή με τα Game Studies και έφτιαξα το πρώτο μου video game με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου, ενώ ο συνδυασμός γνώσεων της ελληνικής γλώσσας και της τεχνολογίας μού επέτρεψε να πιάσω δουλειά στη Sega του Λονδίνου ως μεταφραστής και tester των παιχνιδιών της. Πλέον, εργάζομαι στην Ελλάδα ως Game Developer, δουλεύοντας με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα παραδίδω μαθήματα Game Design και προγραμματισμού.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα