Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τι αποκαλύπτει η παιδοογκολόγος της μικρής Μαλένας

03.03.2022 / 16:03
ka 6

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για το πρώτο παιδί της οικογένειας που άφησε την τελευταία του πνοή, την Μαλένα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, η παιδο-ογκολόγος που παρακολουθούσε το κοριτσάκι υποστήριξε πως δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, όπως αναγράφεται στην έκθεση του ιατροδικαστή. «Υπάρχει εξέταση την παραμονή με τέλεια ηπατική, τέλεια, πιο τέλεια δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν όλες οι διαδικασίες, πλήρης έλεγχος μοριακός, να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει άλλη αιτία, μετά να παρέμβει ψυχίατρος να ελέγξει τα μέλη τα οποία ενέχονται σε αυτή την ιστορία και να αποφασίσει εν κατακλείδι ή η ιατρική ή η Δικαιοσύνη», είπε η γιατρός και σε ερώτηση για το αν υπήρχε περίπτωση η Μαλένα να υπέστη ηπατική ανεπάρκεια εξαιτίας χημειοθεραπείας απάντησε «όχι δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια το παιδί.

 Υπάρχει εξέταση την παραμονή με τέλεια ηπατική, τέλεια, πιο τέλεια δεν γίνεται και επίσης η κλινική εικόνα του παιδιού μέχρι την ώρα που πήγε να κοιμηθεί ήταν άριστη, έπαιζε, έτρεχε και έφαγε κανονικά.

Χωρίς εμετούς, χωρίς ηπατικό κώμα, χωρίς τίποτα. Για να πεθάνεις από ηπατική ανεπάρκεια δεν πεθαίνεις έτσι, προηγείται κάτι», είπε και τόνισε «δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω εκατό τοις εκατό.

Τώρα για το τι είδε ο ιατροδικαστής… Κάποια φάρμακα κάνουν κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ τα οποία όμως δεν έχουν καμία λειτουργική επίπτωση όμως ο ιατροδικαστής από αυτά είχε μία εικόνα μπροστά του. Λάθος έκανε όμως που δεν πήρε ένα ιστορικό ο ιατροδικαστής κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να πάρει ένα ιστορικό να δει».

«Ειλικρινά ήταν μία οικογένεια, μία μητέρα που στεκόταν δίπλα στο παιδί της καλά. Δεν είχα αντιληφθεί τίποτα, Εγώ είπα στον κύριο Δασκαλάκη και στην κυρία Δασκαλάκη να γίνει η νεκροτομή μήπως υπάρχει κάποια ανωμαλία που θα βοηθήσει να μην πεθάνει άλλο παιδί τους, γιατί αν βρεθεί αυτή η ανωμαλία στη μικρή, θα την ξέρουν και στα άλλα. Θα μπορούν να είναι σίγουροι για τα άλλα τους παιδιά» είπε στο STAR η παιδοογκολόγος της Μαλένας.

«Ο κύριος λόγος που ζήτησα τη νεκροτομή ήταν αυτός. Δεν ζήτησα να μάθω απλώς από τι πέθανε η μικρή διότι στο κάτω κάτω της γραφής η μικρή πέθανε.

 Ηθελα να μάθω αν πέθανε από κάτι που μπορούσε η μητέρα, οι γονείς να το προλάβουν στα άλλα τους παιδιά. Και οι άνθρωποι συμφώνησαν απόλυτα μαζί μου τότε, μου είπαν πολλά ευχαριστώ φιλώντας μου τα χέρια κυριολεκτικά παρά το ότι έφευγαν χωρίς παιδί», συμπλήρωσε.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής για τον θάνατο της Μαλένας «με πήρε τηλέφωνο η μητέρα θυμωμένη και μου είπε ότι πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της εξήγησα ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και τότε μου λέει γιατί γράφουν τέτοιο πράγμα. Ελάτε της είπα να σας δώσω όλο το ιστορικό να το πάτε όπου θέλετε και αν ένας συνάδελφός μου βρεθεί να πει ότι αυτό το παιδί με αυτό το ιστορικό είχε ηπατική ανεπάρκεια, ελάτε να τα ξαναπούμε.

Τα πήρανε, τα πήγανε κάπου οπουδήποτε, τους είπαν ότι δεν συνάδει αυτό το ιστορικό με την ηπατική ανεπάρκεια και μετά με παίρνει η μάνα και μου λέει εγώ θα κάνω μήνυση στον ιατροδικαστή. Της λέω ο λόγος της νεκροτομής δεν ήταν για να κάνεις μήνυση στον ιατροδικαστή, διότι ο ιατροδικαστής μπορεί να έχει κάποιες αλλοιώσεις που όμως δεν οδηγούν σε ηπατική ανεπάρκεια».

 in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα