Τέλος στις αγορές με τιμολόγιο – Κατεβαίνουν τα ρολά για τους “επαγγελματίες

11.12.2020 / 13:03
427a9c52d99b73857f6943376de2dcdd_XL

Στην υπουργική απόφαση που θα διέπει τη λειτουργία της αγοράς τις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρχει πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις με τιμολόγιο, θα επιτρέπονται μόνο για τα είδη που αφορούν στην οικοδομή, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία που έκαναν πολλές αλυσίδες καταστημάτων για να προσκαλέσουν τους επαγγελματίες πελάτες τους να ψωνίσουν εντός των καταστημάτων και ξεκαθάρισε ότι αυτό θα σταματήσει. Ουσιαστικά, μετά την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης, όλες οι αλυσίδες θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν ρολά, καθώς οι πωλήσεις με τιμολόγιο θα επιτρέπονται μόνο για τα προϊόντα που αφορούν στην οικοδομική δραστηριότητα (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κλπ). Το πιθανότερο είναι ότι σήμερα Παρασκευή, θα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα επιτραπούν οι πωλήσεις με τιμολόγιο.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, όλες οι μεγάλες αλυσίδες αναμένεται να γνωστοποιήσουν στους πελάτες τους ότι τα καταστήματά τους θα κλείσουν εκ νέου. Μένει να φανεί ποια θα είναι η τακτική των εμπορικών επιχειρήσεων που διαθέτουν οικοδομικά υλικά αλλά και άλλα είδη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα