Τέλος στα σενάρια για τον Γιώργο Παπανδρέου – «Συνεχίζει τη δουλειά του, δεν ασχολείται με μυθοπλασίες»

14.05.2021 / 20:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dav

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

 Ουκ ολίγα τα σενάρια που διακινούνται σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Άλλωστε το τι θα πράξει αφορά πολλούς, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αχαΐα και την Αθήνα. «Ουδεμία σχέση έχει με αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ», απαντούν συνεργάτες του στο «Νεολόγο».

Μια εκ νέου κάθοδός του με το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας θα δημιουργούσε, ασφαλώς, αλυσιδωτές συνέπειες στον χώρο του ΚΙΝΑΛ και στο… μοίρασμα θέσεων που ίσως αρκετοί έχουν στο μυαλό τους. Εάν βέβαια το Κίνημα Αλλαγής εκλέξει εκ νέου έναν βουλευτή στην Αχαΐα και όχι περισσότερους, με ενδεχόμενη αύξηση των ποσοστών του.

Προτείνουν Αθήνα

Με δεδομένο πως ο Γ. Παπανδρέου εκλέγεται χωρίς σταυρό, ως πρώην Πρωθυπουργός, στελέχη του χώρου που σκέφτονται τη διεκδίκηση βουλευτικής έδρας θα είναι αναγκασμένοι να… κοιτάξουν προς Δήμο ή Περιφέρεια, ή ακόμη και τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης σε άλλους δήμους του νομού. Εκτός εάν θέλουν να προσφέρουν στο κόμμα χωρίς να έχουν απολαβές σε επίπεδο θέσης.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει μια θέση στην Αθήνα, που κάποιοι όμως προτείνουν για τον πρώην Πρωθυπουργό, προκειμένου στις επιλογές τους για το μέλλον να είναι και το βουλευτικό ψηφοδέλτιο στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νεολόγου», ισχυρά στελέχη του ΚΙΝΑΛ Αχαΐας προτείνουν εμμέσως – ακόμη – στην Φώφη Γεννηματά υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού στην Αττική.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και η πιθανή υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, θα πρέπει να είναι βουλευτής, προκειμένου να δίνει τη μάχη για το κόμμα του κι εντός κοινοβουλίου.

Πάντως, είναι σαφές πως αν επιλέξει κάτι τέτοιο ανακατεύεται πολύ η τράπουλα σε επίπεδο συσχετισμών και το παιχνίδι για την ηγεσία μοιράζεται από την αρχή.

«Δεν ασχολείται με σενάρια»

Η απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια έρχεται από συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, που μιλούν λακωνικά, όμως για τους γνώστες της πολιτικής σκακιέρας αποσαφηνίζονται πολλά.

«Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του. Για τη χώρα και την Αχαΐα. Με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Δεν ασχολείται με σενάρια και μυθοπλασίες που διαρρέονται για διαμόρφωση περιβάλλοντος και ίσως με φόντο το συνέδριο. Ουδεμία σχέση έχουμε με σενάρια που υποτίθεται πως μας αφορούν. Ό,τι έχει να πει ο κ. Παπανδρέου το λέει μόνος του», αναφέρουν στο «Νεολόγο».

Είναι βουλευτής Αχαΐας και συνεχίζει το έργο του. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει», προσθέτουν με νόημα.

 «Η παράταξη μας θα πρέπει να είναι δυνατή και αποφασιστική. Πολύ περισσότερο τώρα που φαίνεται πως η ΝΔ δεν μπορεί και που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστική εναλλακτική πρόταση», καταλήγουν.

Εξελίξεις…

Επιχειρώντας μια αποκωδικοποίηση όλων των παραπάνω, διαφαίνεται πως, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει –στην ουσία- τέλος σε αρκετά σενάρια περί μη εκ νέου καθόδου του με το ψηφοδέλτιο Αχαΐας. Δηλώνει παρών για την παράταξη, χωρίς να αναμειγνύεται σε τυχόν αντιπαραθέσεις και σχολιασμούς.

Όπως και να έχει δημιουργούνται εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, αφού πλέον αρχίζει να διαμορφώνεται μια συνθήκη.

«Θα μειωθεί η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο»

Πάντως, ως λέγουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μια εκ νέου κάθοδος του κ. Παπανδρέου με το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας θα το αποδυνάμωνε στελεχιακά, αφού πολλοί δεν θα έβρισκαν λόγο συμμετοχής τους σε αυτό, μιας και η μοναδική έδρα θα παρθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου. Επιπροσθέτως τονίζουν πως, η Αχαΐα, στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το μικρότερο ποσοστό μεταξύ των νομών της Δυτικής Ελλάδας και συνδέουν ευθέως το γεγονός με τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού.

Η απάντηση που δίδεται, γενικότερα, από στελέχη του Παπανδρεϊκού μπλοκ σε τέτοιες αναφορές είναι πως «η συμμετοχή του οποιοδήποτε στελέχους στο ψηφοδέλτιο έχει να κάνει με τον ανιδιοτελή αγώνα του για την παράταξη και όχι για τον θώκο».

«Συνεχώς παρών»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με συνεργάτες του, πραγματοποιεί στοχευμένες παρεμβάσεις για ζητήματα της Αχαΐας, συμμετέχει στις τοπικές διαδικτυακές συζητήσεις, έχει συνεχείς επαφές με στελέχη, με μέτρα βέβαια λόγω του κορωνοϊού, ενώ βρίσκεται επανειλημμένως στην Αχαΐα. Άλλωστε έχει νοικιάσει σπίτι, εδώ και καιρό, στην Πάτρα.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί τον συναντούσαν στην προ κόβιντ εποχή, στη Ρήγα Φεραίου, στο Ρίο και σε χωριά του νομού. Πέραν των πολιτών φιλιών έχει και προσωπικούς δεσμούς με την Πάτρα.

Όπως είχε σημειώσει σε παλιότερη συνέντευξή του: “Eχω κάνει δεσμούς ζωής με ανθρώπους, πολλούς φίλους, οικογένειες. Παλέψαμε μαζί για καινοτόμες προοδευτικές αλλαγές. Αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες, για τον πολιτισμό, με το Φεστιβάλ της Πάτρας, τη Λαϊκή Επιμόρφωση και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, τη δημιουργία υποδομών στα σχολεία και στην υγεία. Δέθηκα με ανθρώπους με διάθεση προσφοράς, με αφοσίωση, με χαρακτηριστικό πατρινό χιούμορ, ανθρώπους με τους οποίους και σήμερα βρισκόμαστε και αγωνιζόμαστε, σχεδιάζουμε αισιόδοξα το μέλλον αλλά και γευόμαστε τα ωραία της Αχαΐας, με κουβέντα και κρασάκι. Είναι σημαντικό να έχει κανείς φίλους από όλες τις γενιές και πέρα από την πολιτική να μοιράζεται απλές στιγμές, να συζητάει για όσα μας απασχολούν σε ανθρώπινο επίπεδο”.

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα