Τέμπη: Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης στο μοιραίο τρένο – Βρέθηκαν φιάλες υγραερίου

03.03.2023 / 7:15
train-m1

Το ενδεχόμενο οι φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν σε βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη να ευθύνονται για την έκρηξη στο τρένο εξετάζουν οι Αρχές, λαμβάνοντας υπόψη και το οπτικό υλικό αμέσως μετά τη σύγκρουση.Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο σημείο της τραγωδίας συνεχίστηκαν μέσα στη βροχή και την Πέμπτη, έχοντας επικεντρωθεί στο βαγόνι-εστιατόριο που έχει «διπλώσει» σε σχήμα «Γ». Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως αύριο, Παρασκευή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή για κάθε ίχνος και εύρημα που θα μπορέσει να φωτίσει τα αίτια της τραγωδίας. Έμφαση δίνεται στα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε κατά την σύγκρουση των συρμών.

Το Mega αποκάλυψε την Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές της Πυροσβεστικής, πως εντοπίστηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος. Αυτό που εξετάζεται είναι αν υπήρχαν κι άλλες φιάλες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν πιθανώς στο εστιατόριο του τρένου και έπαιξαν ρόλο στην ισχυρή έκρηξη μετά τη σύγκρουση.Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, καθώς δεν εξηγείται μόνο από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ή από ανάφλεξη καυσίμων.

Υπάρχει η εκτίμηση από τις Άρχές ότι η έκρηξη προκλήθηκε από σπινθήρες και ανάφλεξη καυσίμων κατά τη σύγκρουση, η οποία προκάλεσε και την έκρηξη στο τρένο, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Η κάμερα από το κλειστό κύκλωμα κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης του επιβατικού με το εμπορευματικό τρένο έξω από τα Τέμπη.

Με βάση όσα διακρίνονται στο βίντεο, η εμπορική αμαξοστοιχία που κινείται προς Λάρισα και η επιβατική που έχει ξεκινήσει στις 19:22 από Αθήνα, βρίσκονται στην ίδια γραμμή, κινούνται με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και δεν μπορούν να αποφύγουν τη σύγκρουση, με βαγόνια να τυλίγονται στις φλόγες μετά από αυτή.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα