Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή οι Ιταλοί της Hellenic Train

01.03.2024 / 21:46
pa 23

Στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών προσήλθαν την Παρασκευή τα δύο στελέχη της Hellenic Train που διώκονται για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Πρόκειται για τον Ιταλό διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και τον Ιταλό τεχνικό σύμβουλο και η δίωξη τους σχετίζεται με το σύστημα επικοινωνίας GSM-R το οποίο θα έπρεπε να ήταν εγκαταστημένο και να λειτουργούσε στις δύο αμαξοστοιχίες το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Ωστόσο καθώς ορισμένα ουσιώδη έγγραφα της δικογραφίας χρειάζεται να μεταφραστούν στα Ιταλικά για να προχωρήσει η διαδικασία, η κατάθεση τους στον εφέτη ανακριτή πήρε προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, προθεσμία για να απολογηθεί πήρε την Παρασκευή και ένας πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ο οποίος σε αντίθεση με τους Ιταλούς διώκεται και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη προθεσμία έλαβαν άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσέλθουν για να καταθέσουν άλλα 13 στελέχη του οργανισμού με το ενδεχόμενο να ζητήσουν και αυτοί νέα προθεσμία, να είναι ανοιχτό.

Να σημειωθεί πως ορισμένα από τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ απολογούνται αυτό το μήνα και στην ευρωπαία ανακρίτρια στην Ελλάδα αλλά η δίωξη τους σε αυτή την περίπτωση σχετίζεται με τη ζημιά σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεσή της σύμβασης 717  που αφορούσε τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Θυμίζουμε ότι η αρχική σύμβαση 717 υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2014 με ορίζοντα υλοποίησης τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τελικά το Φθινόπωρο του 2023

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα