Τέμπη: Ο σταθμάρχης Λάρισας χρησιμοποιούσε τον πίνακα τηλεδιοίκησης 24ωρα πριν την τραγωδία

24.03.2023 / 21:34
ka 15

Έγγραφο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει πως ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας γνώριζε να χειριστεί το σύστημα τοπικού ελέγχου σε αντίθεση με τα όσα έχει μέχρι στιγμής δηλώσει ενώπιον της ανακρίτριας κατά την απολογία του.

Το έγγραφο, που δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ, περιλαμβάνει όλες τις καταγεγραμμένες κινήσεις που έκανε ο 59χρονος τις ημέρες που είχε βάρδια στο σταθμαρχείο Λάρισας μέχρι το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου όταν και συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά, στις 24 προς 25 Φεβρουαρίου ο 59χρονος πραγματοποίησε 13 κινήσεις τις οποίες έκανε από την κονσόλα του σταθμαρχείου της Λάρισας. Από τις 13, οι 4 είναι αυτόματης χάραξης καθώς χρησιμοποίησε τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει ο σταθμός. Οι κινήσεις αυτές προδίδουν ότι ο σταθμάρχης γνώριζε να χειριστεί το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης του σταθμού.

Στις 25 προς 26 Φεβρουαρίου, ο σταθμάρχης πραγματοποίησε 18 κινήσεις που αφορούν την κίνηση των συρμών. Επίσης, στις 26 προς 27 Φεβρουαρίου έχει καταγραφεί στη διάρκεια της βάρδιάς του 23 κινήσεις εκ των οποίων οι 5 είναι κινήσεις αυτόματης χάραξης, καθώς οι κινήσεις του σταθμάρχη διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, από 18 έως 39.

Την 27η Φεβρουαρίου, ο 59χρονος πραγματοποίησε κινήσεις που αφορούν την είσοδο κυρίως εμπορικών αμαξοστοιχιών.  Όσον αφορά το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου αποκαλύπτεται πως από τις 22:12, (από την στιγμή δηλαδή που έμεινε μόνος του μέχρι και την 01:39 όπου και είχε γίνει το δυστύχημα), δεν καταγράφεται καμία κίνηση αφού φαίνεται ότι ο 59χρονος δεν χρησιμοποίησε καθόλου την κονσόλα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα