Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας – Ρίγη συγκίνησης – Στήθηκε εικονοστάσι (φωτό)

01.04.2023 / 19:45
fa 2

Βουβός πόνος στα Τέμπη στο μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Γονείς παιδιών που χάθηκαν έφτασαν στο σημείο συντετριμμένοι. Ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν δείχνει ατελείωτος…

Ρίγη συγκίνησης στα Τέμπη στο μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Λίγα μόνο μέτρα από τις ράγες που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, στήθηκε εικονοστάσι με τους γονείς των θυμάτων αλλά και απλούς κατοίκους της περιοχής να πηγαίνουν με δάκρυα στα μάτια για να αφήσουν λίγα λουλούδια.

Για τους γονείς ο χρόνος σταμάτησε τη μέρα που έμαθαν τα τραγικά νέα. Ο Γολγοθάς τους συνεχίζεται και δείχνει ατελείωτος. Ο ψυχικός τους πόνος είναι ανείπωτος. Για εκείνους τα όσα θα συμβούν κατά τη διερεύνηση δεν έχουν την παραμικρή σημασία. Τα παιδιά τους ξεψύχησαν και οι ίδιοι προσπαθούν να αντέξουν το χτύπημα και να κρατηθούν όρθιοι.

Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας - Ρίγη συγκίνησης - Στήθηκε εικονοστάσι (φωτό) 4

Το μνημόσυνο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στα Τέμπη για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας που συντάραξε την Ελλάδα. Μάλιστα, απέναντι από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στήθηκε εικονοστάσι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη όλων εκείνων που σκοτώθηκαν άδικα, πρόωρα και αναπάντεχα.

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε μετά τη θεία λειτουργία παρουσία δημάρχων, αιρετών της Π.Ε. Λάρισας και πλήθος κόσμου. Στο εικονοστάσι που στήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας πήγαν φορείς αλλά και κάτοικοι της περιοχής, για να αφήσουν στεφάνια, λουλούδια, κεριά και ορισμένοι φωτογραφίες των νεαρών θυμάτων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν της Αγίας Τριάδας στα Τέμπη έλαβε την απόφαση να τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων.

Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας - Ρίγη συγκίνησης - Στήθηκε εικονοστάσι (φωτό) 5
Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας - Ρίγη συγκίνησης - Στήθηκε εικονοστάσι (φωτό) 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα