Τατάρ: Θα προτείνω στον Χριστοδουλίδη συνεργασία για την αντιμετώπιση σεισμών

23.02.2023 / 10:29
ka 183

Συνεργασία για τη μελλοντική αντιμετώπιση πιθανών σεισμών στην Κύπρο θα προτείνει ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, εμμένοντας ταυτόχρονα στις πάγιες θέσεις του για το Κυπριακό.

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη, κατά τη συνάντησή του με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, πρόταση για δικοινοτική συνεργασία σε ό,τι αφορά τη μελλοντική αντιμετώπιση πιθανών σεισμών στην Κύπρο.

Επανέλαβε τη θέση του ότι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μπορούν ν’ αρχίσουν μόνο με την αποδοχή της «κυριαρχικής ισότητας» των Τουρκοκυπρίων.

Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο τουρκοκύπριος ηγέτης μετά τη συνάντησή του με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο «προεδρικό», στην κατεχόμενη Λευκωσία, και διήρκησε περίπου μια ώρα.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις από την πλευρά του ο κ. Στιούαρτ. Ο κ. Τατάρ ανέφερε πως «έγινε για την προετοιμασία της συνάντησης μαζί μου με τον ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Χριστοδουλίδη» όπως αναφέρθηκε στον εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Συζητήσαμε λεπτομερώς την ουσία του Κυπριακού και τις προσδοκίες μας στο στάδιο που έχουμε φτάσει», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, η σημερινή συνάντηση αφορά τις μελλοντικές συνομιλίες στο Κυπριακό καθώς και τη μελλοντική συνεργασία των πλευρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα