Τακης Θεοδωρικάκος: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΓΑΔΑ

13.09.2021 / 16:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
5371415

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η επίσκεψη του υπουργού είναι έκτακτη ωστόσο περιλαμβάνεται στις επισκέψεις που έχει προγραμματίσει ο κ. Θεοδωρικάκος στις Αστυνομικές Υπηρεσίες προκειμένου να μιλήσει με αξιωματικούς και να έχει προσωπική άποψη για τα προβλήματα.

Τι είπε για την προετοιμασία της Αστυνομίας στη ΔΕΘ

Στην ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με τους κοινωνικούς φορείς αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης StatusFM ο Yπουργός Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στάθηκε ιδιαίτερα στην προετοιμασία που έγινε πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση διαφύλαξης της τάξης και της ηρεμίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης

«Η παρουσία μου στην Θεσσαλονίκη την πρώτη βδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σχετίζονταν με την ουσιαστική δουλειά που είχα να κάνω με τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης και την μεγάλη προεργασία που είχαμε κάνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το Δήμο και την Περιφέρεια καθώς και με τον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου τα εγκαίνια της έκθεσης και η παραμονή να διεξαχθούν με απόλυτη ηρεμία, ησυχία και τάξη» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επιτυχία που είχε το επιχειρησιακό σχέδιο: «Υπήρξαν πάρα πολλές συγκεντρώσεις πολύ ανομοιογενών κοινών και διαδηλωτών. Το σχέδιο προέβλεπε να μην συναντηθούν όλοι αυτοί και να μην υπάρξουν επεισόδια. Επετεύχθη 100% γι’ αυτό δημοσίως θέλω να το αναδείξω ως ένα θετικό παράδειγμα συνεργασίας». 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος:  «Ένα ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Δήμο και στην Περιφέρεια στον Εμπορικό Σύλλογο και ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη, στους άνδρες και στις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ, γιατί μέσα από την εξαιρετική δουλειά που έγινε και την συνεργασία όλων αυτών των φορέων κύλισε εξαιρετικά ομαλά από άποψη ησυχίας, τάξης και ασφάλειας η διαδικασία των εγκαινίων της έκθεσης στην πόλη».   

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τη σημασία που έχει η φετινή ΔΕΘ, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα που από οικονομική άποψη μπορεί να προσδώσει  νέα πολύ ισχυρή δυναμική στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών τους στις τάξεις των αστυνομικών ο Υπουργός απάντησε: «Όταν μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι υπηρετούν το Ελληνικό κράτος όπως είναι οι Έλληνες Αστυνομικοί πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη ότι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και επομένως έχουν πρόσθετη υποχρέωση να έχουν εμβολιασθεί. Η εικόνα που έχω,  μαζί με τους νοσήσαντες Αστυνομικούς είναι λίγο πάνω από 70%».

Τέλος, ερωτηθείς για την ΟΠΠΙ Αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου συμπληρώνοντας τα εξής: «Κανείς μας δεν δέχεται τα πανεπιστήμια να μην είναι χώρος με απόλυτη ασφάλεια για τους καθηγητές, για τους φοιτητές και για το προσωπικό των πανεπιστημίων. Η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της γνώσης, η ελευθερία της επικοινωνίας έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση την ασφάλεια. Και αυτή την ασφάλεια θα πρέπει όλοι να συμβάλουν στο να υπάρξει. Και νομίζω ότι αυτό θα γίνει». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα